Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.09.12 12:34

Syv vaner som gør dig til en bedre leder

Syv vaner som gør dig til en bedre leder
Lær syv vaner som gør dig til en bedre leder – med udgangspunkt i dig selv som person.

For mere end tyve år siden udkom bogen ”De 7 Gode Vaner”, skrevet af Stephen R. Covey.  Bogen er en af de bedst sælgende bøger om business og er stadig relevant den dag i dag.

Se også

Det skriver lederweb.dk, som har talt med Jannick B. Pedersen, der står i spidsen for virksomheden FranklinCovey, som beskæftiger sig med at omsætte De 7 Gode Vaner i praksis.

De 7 Gode Vaner:
Vane 1. Vær proaktiv
”Du skal tage ansvar for, at det der kommer til at ske, er resultatet af dine handlinger og beslutninger. Du skal bevæge dig fra en offerrolle til aktør,” siger Jannick B. Pedersen.  

Vane 2. Begynd med slutningen
”Du skal fokusere på, hvad det er, du vil opnå, og her er det vigtigt at udpege de vigtigste prioriteter og fokusere på resultaterne,” siger han.

Se også

 Vane 3. Gør det første først
Gå efter målet – og følg strategien, fokusér på det væsentlige frem for på hastesager og definér målrettede aktiviteter.

Vane 4. Tænk win-win
Indstil dig på altid at arbejde mod win-win løsninger, hvilket vil sige at både du og den du er i kontakt med får noget ud af, og i derved opbygger en ordentlig relation.

Vane 5. Søg først at forstå - dernæst at blive forstået
”Sørg for, at du forstår andre. Det er en dårlig samtale, hvis du tænker på, hvad du vil sige, mens den anden part taler. Empatisk lytning skaber bedre relationer og resultater,” lyder det fra Jannick B. Pedersen.

Se også

Vane 6. Skab synergi
”Når man har forstået hinandens synspunkter, skal man være i stand til at arbejde sammen og finde et tredje alternativ. Kompromisser er løsninger, hvor 1 + 1 = 1,5.  Gå efter synergi, hvor der skabes løsninger, der er bedre, end hvad I hver i sær ønskede jer. Det gør 1 + 1 = 3,” siger Jannick B. Pedersen.

Vane 7. Slib saven
”Du skal holde dig i balance og udvikle dig i forhold til både krop, hjerne, hjerte og sjæl,” lyder det fra Jannick B. Pedersen.

Læs mere om de syv vaner på lederweb.dk

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes