Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.09.12 08:57

Danskerne skal på telemedicin

Danskerne skal på telemedicin
I fremtiden behøver man ikke nødvendigvis forlade sit hjem for at tale med sin læge.

Snart bliver det muligt at klare sin konsultation med lægen hjemme fra stuen. Og det har et flertal af danskerne det fint med, skriver 24timer.

Regeringen har i samarbejde med kommunerne og regionerne igangsat en handlingsplan, der skal udbrede den såkaldte telemedicin. Telemedicin går ud på, at en konsultation med lægen foregår fra patientens hjem via computer og webcam.

Og det passer et flertal af danskerne udmærket. Ifølge en undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har udført for TDC, mener 67 procent af danskerne, at nogle eller næsten alle deres besøg hos det offentlige sundhedsvæsen kan erstattes af konsultationer over internettet.

Telemedicin udbredes
Overlæge Klaus Phanareth, som er formand for Dansk Selskab for Klinisk Telemedicin, mener, at teknologien kan få stor betydning både samfundsøkonomisk og for patienterne.

”Vi behøver ikke have store mastodonter af sygehuse, som koster en bondegård. Og telemedicin kan redde liv, fordi man eksempelvis opdager forværringer af tilstande hos kroniske patienter meget tidligere, når patienten har direkte kontakt til sundhedsvæsenet,” siger han til 24timer.

Regionsrådsformand Ulla Astman (S) forventer at se meget mere til telemedicin i fremtiden.

”Vi er på vej til at gå i storskala på telemedicin. Langt flere kroniske patienter kommer i højere grad til at udføre simple målinger i hjemmet og sende dem ind til personalet. Og nu viser denne undersøgelse jo, at vi ikke behøver ryste på hånden i forhold til, om folk er klar til det,” siger hun til 24timer.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes