Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.09.12 13:47

Danskerne: Skoleledere skal bestemme lærernes arbejdstid

Danskerne: Skoleledere skal bestemme lærernes arbejdstid

Foto: Colourbox.com

En ny meningsmåling, som Altinget har fået foretaget, viser, at et flertal af danskerne mener, at skolelederne skulle kunne tilrettelægge lærernes arbejdstid.

Undersøgelsen kommer oven på debatten om lærernes arbejdstid, der er reguleret af en arbejdstidsaftale mellem Lærernes Centralorganisation og KL.

53 procent af de 1.314 adspurgte danskere mener, at skolelederne skal kunne tilrettelægge lærernes arbejdstid. 24 procent er uenig, mens 23 procent har svaret ”ved ikke” viser målingen, som A&B Analyse har gennemført for Altinget.

Meningsmålingen gør indtryk hos KL:

”Vi driver folkeskole for den brede befolkning, så det betyder noget, hvad den almindelige dansker mener. Og det gør indtryk, at et flertal svarer sådan,” siger Michael Ziegler, formand for KL’s Løn- og Personaleudvalg til Altinget Uddannelse.

Michael Ziegler ønsker ikke på nuværende tidspunkt at udtale sig om KL’s ønsker og krav ved de forestående overenskomstforhandlinger. Men siger til Altinget Uddannelse:

”Det er en generel prioritet for KL, at lærerne skal bruge mere tid sammen med børnene. Men af hensyn til de kommende overenskomstforhandlinger kan jeg ikke komme det nærmere.”

Bondo: Flere burde have svaret ”ved ikke”
Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening, mener, at resultatet afspejler, at folk ikke kender sagens rette sammenhæng.

”I virkeligheden burde de fleste have svaret ”ved ikke”, for de færreste mennesker kender noget til vores arbejdstidsaftaler eller er klar over, hvordan en lærers arbejdsdag ser ud. Det samme gælder i øvrigt mange af de politikere, der kritiserer vores arbejdstidsaftale. De er simpelthen ikke klar over, hvordan tingene hænger sammen,” siger Anders Bondo Christensen til Altinget Uddannelse.

Yderligere materiale

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes