Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.10.12 13:01

Dansk-irsk samarbejde skal forhindre skoletræthed

Dansk-irsk samarbejde skal forhindre skoletræthed

Foto: Colourbox.com

To skoler i Varde Kommune skal samarbejde med to irske skoler om at finde opskriften på, hvordan man giver skoletrætte unge lyst til at uddanne sig.

”Vi skal sparre med de irske skoler for at finde ud af, hvad vi gør for at holde de unge i uddannelsessystemet, for det er jo et fælles europæisk problem. Vores skole gør i forvejen meget i internationalt samarbejde, og vi synes, det er spændende at være med.”

Se også

Sådan siger viceskoleleder på Nørre Nebel Skole Mette Alsaker om samarbejdet mellem to skoler fra Varde Kommune og to irske skoler. Med støtte fra EU skal samarbejdet udvikle redskaber til at holde på unge, som er tæt på at droppe ud af skolen.

I samarbejdet indgår også skoleforvaltninger og Center for undervisningsmidler i Esbjerg. Projektet indgår i EU-programmet Livslang Læring, som løber over to år og især bygger på kontakt mellem lærere og andre fagfolk.

En del af noget større
Varde Kommune har i det hele taget stort fokus på, at skolerne skal samarbejde internationalt og har et internationalt aspekt med i undervisningen. Fx er der på hver skole udnævnt en ansvarlig for området.

”Verden er blevet mindre, og eleverne skal forholde sig til, at de er en del af noget, der er større end Danmark og for den sags skyld også EU. Derfor opfordrer vi skolerne til at tænke i internationale baner, og der er også internationale perspektiver i det it-projekt, vi gennemfører på tre skoler,” siger formanden for udvalget for børn og undervisning, Karl Haahr (Lokallisten).

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes