Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

28.06.12 15:28

DF bekymret for indskrænkning i kommunernes frihed

DF bekymret for indskrænkning i kommunernes frihed
Dansk Folkepartis Peter Skaarup anerkender i et debatindlæg på Altinget.dk, at visse dele af regeringens politik over for kommunerne er ”sund fornuft”, men samtidig er han bekymret for en indskrænkning i kommunernes frihed.

Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, evaluerer i et indlæg på Altinget.dk regeringens kommunalpolitiske resultater i året, der gik.

Se også

Og selvom Dansk Folkeparti er i opposition til den siddende regering, får visse af regeringens kommunalpolitiske initiativer ros med på vejen. Det gælder fx på effektiviserings- og innovationsområdet, hvor regeringen ønsker at finde nye effektive løsninger, der kan frigøre flere ressourcer til velfærd.

”Det er kun sund fornuft, at vi fx benytter os af ny teknologi, som kan lette arbejdet, som så igen betyder, at der bliver mere tid til andre ting i forhold til den nære velfærd,” skriver Peter Skaarup på Altinget.dk.

Han er også tilfreds med, at regeringen har lagt sig fast på en offentlig vækst på 0,8 procent.

Se også

”Dansk Folkeparti kan også kun nikke anerkendende til, at regeringen har tilsluttet sig de overordnede vækstambitioner for den offentlige sektor, som DF og den tidligere regering blev enige om i forbindelse med den såkaldte genopretningspakke tilbage i 2010,” skriver Peter Skaarup.

Men her stopper enigheden
Dansk Folkeparti er dog bekymret over den nye økonomiaftale mellem KL og regeringen.

”I aftalen er der blandt andet kun afsat ganske få midler til borgernære sundhedstilbud, og det er især de ældre borgere, der har brug for disse tilbud,” skriver Peter Skaarup.

Se også

Samtidig mener Dansk Folkeparti, at regeringen har indskrænket kommunernes frihed.

”Frikommuneforsøget skulle give kommunerne friere rammer, så de kunne vise, at de selv kunne få pengene til at strække længere. Der er en lang række ønsker, som kommunerne har haft om at få frihed, som regeringen har afvist. Det er klart, at vi i Dansk Folkeparti ikke er tilfredse med, at regeringen har indskrænket frikommunernes mulighed i forhold til det, der oprindeligt var vores hensigt med forsøget,” skriver Peter Skaarup.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes