Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.10.12 16:03

Danmarks erhvervsklima er i verdenseliten

Danmarks erhvervsklima er i verdenseliten
Ny rangorden placerer Danmark i top, når det handler om at drive virksomhed i landet.

Kun Singapore, Hong Kong, New Zealand og USA kan tilbyde virksomheder bedre vilkår end Danmark.

Se også

Det viser en ny analyse fra Verdensbanken, der for tiende år i træk rangordner 185 lande ud fra ti vigtige parametre så som, hvor det er let at etablere en virksomhed, få registreret en ejendomsret, få elektricitet og byggetilladelse. Det skriver Berlingske Business.

Danmark placerer sig altså foran en række lande som vi normalt sammenligner os med, fx Sverige, Norge og Tyskland. Det er andet år i træk, at vi kommer ind på femtepladsen.

Et varieret billede
Undersøgelsen giver et noget andet billede af erhvervsklimaet, end Dansk Industris årlige erhvervsklimaundersøgelse fra september, der rangordner kommunerne på baggrund af en sammenvejning af vurderinger fra lokale virksomheder og statistiske data med betydning for erhvervsvenligheden i kommunen. Her blev en del kommuner kritiseret for et dårligt erhvervsklima.

”Verdensbankens analyse placerer Danmark højt på de parametre, som vi arbejder med i kommunerne, fx hvor nemt og hurtigt det er at få en byggetilladelse. Det er derfor interessant for kommunerne, at Danmark får så flot en placering,” siger Camilla Treldal Jørgensen, konsulent i KL.

KL’s bestyrelse har i dag behandlet Dansk Industris erhvervsklimaundersøgelse. Bestyrelsen mener, at undersøgelsen er et godt dialog redskab og har fokus på nogle gode parametre, men man skal være opmærksom på undersøgelsens metode og forudsætninger.

Læs mere her.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes