Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

07.09.12 10:22

Odense i front inden for talegenkendelse

Odense i front inden for talegenkendelse
Europas største forsøg inden for it-talegenkendelse finder sted i Odense.

Flere kommuner eksperimenterer med talegenkendelsesprogrammer, hvor sagsbehandlerne indtaler informationer i stedet for at bruge tastaturet. Det skriver Ingeniøren.

Ifølge professor i talegenkendelse ved Aalborg Universitet, Børge Lindberg, er Danmark langt fremme sammenlignet med vores naboer.

”Vi er længere fremme i talegenkendelse i Danmark, hvor teknologien er til rådighed og bliver brugt. I Norge og Sverige er de først ved at indkøbe lignende løsninger,” siger Børge Lindberg til Ingeniøren.

Odense tror på teknologien
Fire kommuner er i gang med talegenkendelse, og i Odense har de sat fart på ved at have Europas største projekt, hvor 700 sagsbehandlere bruger talegenkendelse.

”Erfaringerne fra Jobcentret og Borgerservice beviser, at talegenkendelse helt klart har sin berettigelse. Her viser vores statistik, at medarbejderne på ganske kort tid har nået en tidsbesparelse på 50 procent, hvis de eksempelvis skriver tre timer om dagen. Derfor tror vi på den her teknologi,” siger digitaliseringschef, Allan Schiellerup Bager, til Ingeniøren.

Opnår ikke forventede besparelser
På trods af talegenkendelsens fordele har det vist sig, at systemet tager længere tid at mestre end forventet.

Derfor kommer Odense Kommune ikke til at spare 78 millioner kroner frem mod 2015, som de ellers havde forventet.

Se også

”Vores erfaringer viser, at det tager tre gange længere tid end forventet at lære programmet ens stemme at kende. Med den kendsgerning in mente må vi sige, at de beregnede besparelser ikke bliver nået inden for de tre år, vi har afsat,” siger Allan Schiellerup Bager.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes