Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

15.10.12 14:21

Danmark får sit første havbad

Danmark får sit første havbad
Nørre Vorupør får landets første havbad. Det betyder, at man fremover vil kunne bade i Vesterhavet uden at være bekymret for høje bølger, understrøm eller hestehuller.

Et nyt banebrydende projekt ser lyset i Nørre Vorupør i Thisted Kommune. Her skal der nemlig etableres et havbad ved molen. Havbadet bliver sikret af en mur, der dæmmer op for store bølger og direkte passage til havet.

Se også

Projektet, der bliver etableret i samarbejde mellem Thisted Kommune, Det Obelske Familiefond, Realdania samt Lokale og Anlægsfonden, er del af en større udvikling, der skal styrke Thy som natur- og friluftscentrum.

”Havbadet betyder endnu et tilbud til alle dem, der har fået øje på Thy som mekka for natur- og fritidsaktiviteter. Vi har længe haft ideen til et havbad som et fornemt supplement til de mange andre tiltag i Thy lige nu. Så for os er det drømmen, der endelig går i opfyldelse. Og var det ikke for de gavmilde fondsydere, var badet ikke blevet til noget. Derfor en stor tak til alle for pengene, ” siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V), Thisted Kommune.

Der bliver opført omklædnings- og toiletfaciliteter ved havbadet samt en sauna, så vinterbadere har mulighed for at få varmen efter en tur i havbadet. Der bliver desuden etableret en række aktiviteter på land, som fx beachvolley, standfodbold, udendørs fitness og styrketræning.

Fakta

  • Projektet er budgetteret til 13,5 mio. kr. Heraf bidrager parterne med:
  • Det Obelske Familiefond: 3, 525 mio. kr.
  • Realdania: 3,525 mio. kr.
  • Lokale- og Anlægsfonden: 3 mio. kr.
  • Thisted Kommune: 3 mio.kr.
  • Projektet er 4.500 m² stort og er tegnet af arkitektfirmaet Preben Skaarup Landskab.

 

Se også

 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes