Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.04.12 08:29

DJØF: Panik bag cheffyringer

DJØF: Panik bag cheffyringer
At tro, at man kan fyre sig ud af problemerne er naivt, lyder det i en skarp kommentar fra DJØF til cheffyringerne i Rebild. Borgmester og viceborgmester afviser kritikken.

Det er ikke nok at konstatere, at der er begået fejl og derfor skal cheferne fyres.

Se også

Det siger DJØF i en kommentar til, at økonomiudvalget i Rebild Kommune har varslet fyringer af tre af kommunens chefer på grund af manglende faglig ledelse og fejl i administrationen forbindelse med de alvorlige børnesager.

De tre fyrede er kommunaldirektør Erik Odder, direktøren for det specialiserede socialområde for børn og voksne, Søren Kjær, samt centerleder Jette Christensen.

Formanden for de offentlige chefer i DJØF, Per Hansen, siger, at det virker som om det vilde vesten har taget over. Her gælder det om at finde syndebukke. Cheferne er udpeget, ansvaret er placeret. Og så går den vilde jagt på cheferne, hedder det i en pressemeddelelse.

Se også

”At tro man kan fyre sig ud af problemerne er i bedste fald naivt”, siger Per Hansen, der tilføjer, at DJØF aldrig tidligere har oplevet noget så grelt, som det der for tiden foregår i Rebild Kommune.

”Politikerne synes grebet af panik, hvor det bare handler om at afskedige. Det er symbolpolitik. De glemmer, at de har det overordnede ansvar for, hvad der foregår i kommunen og hvordan forvaltningen fungerer. Det ansvar kan de ikke frasige sig ved bare at fyre løs i blinde”, siger Per Hansen.

Tager politisk ansvar
Borgmester Anny Winther (V) afviser kritikken fra DJØF. Til Politiken siger hun, at de tre ledere er blevet indstillet til afskedigelse på baggrund af flere revisionsrapporter, som viste generelle fejl i sagsbehandlingen.

Se også

”Vi har truffet beslutningen på et validt grundlag. Og vi går ind og tager det politiske ansvar, når vi ser, at de ledere, vi har, ikke kan løfte den opgave, vi har sat dem til. Så går vi ind politisk og sætter et nyt hold”, siger hun til avisen.

Der er ikke blevet handlet
Viceborgmester Helle Astrup (S) siger til Ritzau, at når kommunen vælger at afskedige tre kommunalchefer, heriblandt kommunaldirektøren, så skyldes det ikke mindst, at cheferne ikke har sørget for at følge op på en handlingsplan i forhold til den familie, hvor faderen er dømt for groft seksuelt misbrug af ni børn.

”De ting, som står i handlingsplanen er ikke blevet udmøntet. Der er ikke blevet handlet”, siger viceborgmesteren.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes