Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

06.08.12 15:10

DI efterlyser lavere dækningsafgift i hovedstadens kommuner

DI efterlyser lavere dækningsafgift i hovedstadens kommuner
DI-Hovedstaden vil have kommuner i hovedstadsområdet til at sænke den såkaldte dækningsafgift. To kommuner sænkede dog dækningsafgiften for 2012.

Ifølge DI-Hovedstaden opkræver for mange kommuner i hovedstaden den maksimale dækningsafgift på 10 promille. 21 ud af 27 kommuner, som opkræver dækningsafgift, opkræver den maksimale dækningsafgift.

Dækningsafgiften er forskellen på værdien af den faste ejendom, som bruges til erhverv, og så den offentlige ejendomsvurdering. Eller sagt med andre ord: værdien på ejendommen.

”Hvis politikerne ønsker at skabe vækst og arbejdspladser i deres lokalområder, er det ikke vejen frem at beskatte virksomhederne hårdere end andre steder. Hvis kommunerne vil være mere erhvervsvenlige, er en nedsættelse eller fjernelse af dækningsafgiften et godt sted at starte. Kommunerne bør derfor ved de kommende budgetforhandlinger her i efteråret alvorligt overveje at afskaffe eller i det mindste nedsætte dækningsaftalen,” siger formand for DI-Hovedstaden, Søren Larsen, til Frederiksborg Amtsavis. 

Borgmester ser ingen muligheder for at reducere serviceniveau
”Der er givetvis nogen, der gerne vil kunne sænke personskatten og dækningsafgiften. Men jeg kan ikke se nogen mulighed for at reducere vores serviceniveau med det beløb, som dækningsafgiften giver,”  siger borgmester i Hillerød, Kirsten Jensen(S), til Frederiksborg Amtsavis.

Se også

Hillerød Kommune får hvert år 44,1 millioner ind via dækningsafgiften.   

På trods af kritikken fra DI er der dog ikke umiddelbart noget, der tyder på, at kommunerne er specielt aktive med at hæve indtjeningen fra dækningsafgiften. Kun Sønderborg Kommune hævede sin dækningsafgift for 2012, men det var tilbage til niveauet i 2010. Til gengæld satte København og Odense Kommuner deres dækningsafgift ned for 2012.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes