Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

17.08.12 09:54

Cykelveje skal løse trængsel i trafikken

Cykelveje skal løse trængsel i trafikken
22 kommuner og Region Hovedstaden er klar med en plan for 17 nye cykelsuperstier, der skal give pendlerne 200 kilometer nye stier.

22 kommuner og Region Hovedstaden er enige om en plan for 17 nye cykelsuperstier, der skal give pendlerne 200 kilometer nye stier at cykle på.

Planen, der nu skal præsenteres for transportminister Henrik Dam Kristensen (S), er en stor del af løsningen på udfordringen med trængsel i hovedstadsområdet.

Regeringen har med trafikaftale 2012 afsat 189 millioner kroner til cykelsuperstier i landets største byer, og hovedstadskommunerne appellerer til, at de bliver brugt til at sætte fart på udviklingen af rutenettet, hvor der er mest brug for det.

På tværs af kommunegrænser
”Cykelstierne stopper ikke ved kommunegrænserne. Det er afgørende, at vi løfter i flok fra Rådhuspladsen til hovedstadens yderste hjørner, hvis det skal være nemt og hurtigt at vælge cyklen til og lade bilen stå”, siger borgmester Ole Find Jensen (S), Frederikssund Kommune.

Se også

En cykelsupersti er en højklasset cykelrute, som gør det hurtigt og nemt at cykle på tværs af kommunegrænser og over store afstande. Konceptet er udviklet af 22 kommuner i hovedstadsområdet og Region Hovedstaden.

Den første cykelsupersti fra København til Albertslund blev åbnet i april 2012. Foreløbige stikprøver viser, at der er kommet op til 50 procent flere cyklister på strækningen. Generelt regner man med, at stierne har potentiale til at øge antallet af cyklister med 30 procent, hvilket vil svare til 15.000 flere pendlercyklister.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes