Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

07.09.12 13:39

Byrådspolitikere laver video

Byrådspolitikere laver video
Tre medlemmer af Aarhus Byråd har lavet en video, hvor de gør opmærksom på, hvor svære tekster de skal sætte sig ind i som byrådspolitikere.

For nyligt viste en undersøgelse foretaget af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, at hvert fjerde byrådsmedlem har oplevet at stemme om noget, de ikke forstod. Aarhus Kommune har derfor besluttet at sende sine embedsmænd på skrivekursus, så kan gøre de tekster, de leverer til byrådet, mere forståelige.

Tre byrådspolitikere fra kommune har nu besluttet at lave en video om problemet. I videoen kommer de med eksempler på, hvordan de nogle gange oplever, at teksterne, de får udleveret, er unødvendigt komplicerede:

”Nu bruger jeg vildt lang tid på at læse byrådsdagsordener og bilag, mange af teksterne er så svære, at jeg må igennem dem flere gange,” fortæller Jette Jensen (Ø).

Alle skal kunne følge med
De tre politikere understreger i videoen, at det skal være muligt for alle at følge med:  

Se også

”Det skal være for alle mand at komme herind. Også for sådan en som mig, som har gået ud af 10. klasse,” siger Jette Skive (DF).

Der kommer også nogle konkrete forslag til embedsværket:

”Min opfordring til de embedsmænd og kvinder, som sidder og skriver byrådshenstillinger er, at de skal tænke over, hvem de skriver til. Det er ikke forvaltningschefer. Det er byrådsmedlemmer og borgere. Skriv kort og præcist og brug gerne grafer og billeder til at forklare tingene, det gør det meget nemmere,” siger Jan Ravn Christensen (SF).

Se videoen her.

Hør mere om dagsordener på KL's Kommunikationsdøgn 2012

Få hjælp til bedre dagsordener - læs mere her

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes