Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

28.08.12 13:31

Byråd vil fortsætte kulturby-takter

Byråd vil fortsætte kulturby-takter
Et enigt byråd i Sønderborg har besluttet at holde fast i strategien om at investere i kultur som løftestang for vækst og udvikling, også selvom byen ikke fik titlen som Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

I fredags måtte Sønderborg Kommune se titlen som Europæisk Kulturhovedstad i 2017 gå til Aarhus Kommune, men det betyder ikke, at planerne om at skabe Europas førende grænseoverskridende kulturregion i Sønderjylland er droppet.

Se også

Et enig byråd i Sønderborg har nemlig besluttet efter et to dages seminar om kommunens budget at fastholde budgettet for kultursatsningen for 2017 og afsætter dermed seks millioner kroner hertil næste år.

Kultur er en løftestang
Byrådet vil inden årsskiftet drøfte, hvilke projekter, der skal gennemføres de nærmeste år.

”S2017-satsningen er en udviklings- og vækststrategi for hele Syddanmark og grænselandet, og den satsning holder Sønderborg fast i. At Aarhus er tildelt titlen ændrer ikke på vores udfordringer, og kultur og kreativitet er en rigtig god løftestang for vækst og udvikling og for flere arbejdspladser. Sønderborg SKAL lykkes med ikke mindst at få flere unge til at vælge denne region som stedet, hvor de vil bo og arbejde,” siger Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard (Fælleslisten).

Se også

Skal spare 15 millioner kroner
Byrådet besluttede desuden på seminaret at sikre, at de omfattende private investeringer på havnen i Sønderborg bliver suppleret med kommunens byggeri af et nyt multikulturhus.

Derudover vil byrådet også afsætte penge til en anlægspulje til at styrke erhvervs- og turismeindsatsen på Nordals og til en ny pujle til energi-renoveringer af kommunens bygninger, hvoraf en del af pengene vil blive brugt til solceller. Det skal også belyses, hvordan det administrative arbejde i kommunen kan organiseres, så flere penge går til borgere og erhvervsliv frem for bygninger og administrative udgifter.

I alt skal der spares i alt i niveauet 15 millioner kroner i 2013. Hvor der skal spares, forhandler byrådet fortsat om.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes