Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.09.12 16:23

Banke om budgetforhandlinger: Snigangreb

Banke om budgetforhandlinger: Snigangreb

Foto: Fredericia Kommune

Førstebehandlingen af budgetforslaget i Fredericia Kommune blev mandag aften højst usædvanligt stemt ned af byrådet. "Det er et snigangreb på mig og et forsøg på at vinde magten tilbage," siger borgmester Thomas Banke til KL.dk.

På trods af at et enigt økonomiudvalg havde sendt budgetforslaget for Fredericia Kommune videre, valgte Socialdemokraterne, SF og Borgergruppen mandag aften at stemme imod forslaget ved førstebehandlingen med 11 stemmer mod 10.

”Det er helt utilstedeligt at give administrationen og jeg fire en halv dag til at sikre et budget for Fredericia, som oppositionen samtidig melder ud skal have alverdens utopiske indrømmelser uden overhovedet at konkretisere dem,” siger borgmester Thomas Banke (V).

Han forventer dog at få et nyt budgetforslag igennem inden lørdag, som er nødvendigt for at leve op til styrelsesloven, der siger, at en kommune skal have sit budgetforslag gennem førstebehandlingen senest 15. september.

”Det skal kunne lade sig gøre. Der skal findes 11 voksne politikere blandt de 21, som sidder i Fredericia Byråd," siger Thomas Banke.

Se også

Valgkampen er måske åbnet
”Jeg kan godt se, at det er et snigangreb på mig. Det er fair nok og den måde, de spiller på. Men jeg synes, det er synd for Fredericia, og det er mit ansvar, at vi fortsat har en by, som kan hænge sammen efter det her,” siger Thomas Banke, der ikke mener, at man kan tolke det anderledes, end at oppositionen i Fredericia vil føre valgkamp og have magten tilbage.

Formand for SF’s byrådsgruppe, Jane Findahl, afviser, at der tale om at føre valgkamp. Hun peger i stedet på, at budgettet er ude af balance rent politisk.

”Vi anerkender den økonomiske ramme. Men politisk og indholdsmæssigt vil budgettet være en katastrofe for Fredericia. Hele børne- og ungeområdet bliver udsat for kolossalt store besparelser. Derudover bliver dækningsafgiften sat ned. Det gør man selvfølgelig ikke i tider, hvor man fattes penge. Når almindelige borgere skal bidrage med skat, så skal virksomhederne også,” siger Jane Findahl.

Se også

Hun kan ikke mindes noget lignende i Fredericia og mener, at budgettet vil afhænge af, hvor Borgergruppens medlem, Mads Lund, vælger at stille sig.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes