Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

25.09.12 08:08

Budgetforlig med rødt flertal

Budgetforlig med rødt flertal
Venstre vil tilslutte sig det budgetforlig, som det røde flertal i Helsingør Byråd står bag. Men partiet stemmer imod en skatteforhøjelse.

Helsingør Byråd har vedtaget budgettet for 2013, der rummer færre besparelser end dem som borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) havde lagt op til.

Se også

Oprindeligt havde Venstre-borgmesteren bebudet besparelser på 150 millioner kroner på 2013-budgettet.  Men i byrådet kunne han ikke opnå flertal for så store besparelser.

Herefter fremlagde Socialdemokraterne, SF, Enhedslisten og Lokaldemokraterne deres eget budgetforslag. Med en skatteforhøjelse og omlægning af de kommunale lån ”nøjes” det med besparelser på omkring 60 millioner kroner.

Nej til at hæve skatten
Nu har Venstre bebudet, at de vil stemme for budgetforslaget fra det røde flertal, når det skal til endelig behandling i byrådet den 8. oktober.

Se også

Dog med den væsentlige undtagelse, at partiet stemmer imod en forhøjelse af den kommunale grundskyld, som kommer til at koste Helsingørs borgere 13 millioner skattekroner om året.

Den socialdemokratiske ordfører Henrik Møller er ikke glad for, at skatten skal stiger. Han mener dog ikke, at der var andre udveje.

”Alternativet ville være værre. Med denne skattestigning er princippet, at de bredeste skuldre bærer mest. Jo større bolig, desto mere betaler man”, siger Henrik Møller til Helsingør Dagblad.

Se også

Dansk Folkeparti og De Konservative står uden for budgetforliget.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes