Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

05.10.12 16:01

Budget uden store overraskelser

Budget uden store overraskelser
Byrådet i Hedensted har indgået et budgetforlig, hvor der effektiviseres, spares og omlægges for 50 millioner kroner, samtidig med at der er ekstrainvesteringer på 17 millioner kroner og anlæg på i alt 39 millioner kroner.

Socialdemokraterne, De Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre har indgået forlig i Hedensted Kommune.

Se også

Strategien for budget 2013 blev allerede lagt i 2011, og det er derfor et budget uden store overraskelser.

”Jeg er fuld af beundring over, at byrådet holder fast i vores langsigtede strategiske mål. Selv om vi står i en svær situation, har det været en rolig proces, fordi alle er loyale over for den strategi, som er lagt. Både politikere og organisationen har på nøgtern vis arbejdet inden for de rammer, der er aftalt,” siger borgmester Kirsten Terkilsen (V) i en pressemeddelelse.

Øget kvalitet i børnehaver
Budgettet indeholder effektiviseringer, besparelser og omlægninger for 50 millioner kroner i 2013. Derudover er der blevet plads til nye investeringer for 17 millioner kroner. Der er fx afsat 4,3 millioner kroner til øget kvalitet for børn i kommunens børnehaver, 5,3 millioner kroner til udsatte børn og cirka 1 million kroner er øremærket til, at psykiatriområdets akutteam fortsat kan tilbyde overnatninger, akuttelefonlinjer mv. Desuden fastholdes forsøg med korttidspladser for seniorer.

Se også

Der er også afsat 2,5 millioner kroner til udvikling af en moderne produktionskommune i form af Dansk Produktions Univers, en million kroner til landdistriktsudvikling samt 2,5 millioner kroner til nye parcelhusgrunde ved Lindved Skovby.

”Forliget om budget 2013 er endnu en trædesten på vores vej mod en mere solid økonomi. Der er så at sige ingen slinger i valsen i forhold til de store linjer, og derfor kan det selvfølgelig godt ærgre mig, at det var – efter min mening – relativt små ting, som gjorde, at SF og KD endte med at stå uden for forliget,” siger borgmester Kirsten Terkilsen.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes