Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

12.10.12 13:54

Budget med en stærk social profil i Herlev

Budget med en stærk social profil i Herlev
Penge til sociale boligområder, en styrkelse af daginstitutioner og en ambitiøs plan for folkeskolen. Det er hovedpunkterne i Herlev Kommunes budget for 2013.

En enig kommunalbestyrelse indgik onsdag budgetforlig, som er kendetegnet ved en styrket social indsats i belastede boligområder, håndtering af sårbare børn samt styrkelse af folkeskolen.

Se også

Borgmester Thomas Gyldal Petersen (S) fortæller, at den største knast i forhandlingerne var at finde de krævede driftsbesparelser på 15 millioner kroner:

”Når først alle var inden for rammen, så var det faktisk nemt nok at få forhandlet aftalen på plads. Alle var optaget af at styrke indsatsen over for børn og sikre trygheden i boligområderne. Det frivillige arbejde skal også fortsat understøttes,” siger Thomas Gyldal Petersen.

De 15 millioner kroner er både fundet gennem effektiviseringer og besparelser. Blandt andet er det grønne område blevet udliciteret.

Se også

Lærerne skal undervise mere i Herlev
Herlevs andel af de 500 millioner kroner, som regeringen har afsat til bedre kvalitet i landets daginstitutioner, er 3,1 millioner kroner. De er alle blevet brugt i budgettet. Sammen med en børnepakke skal det styrke indsatsen for udsatte børn i sårbare familier. Den tværgående indsats mellem kommunens institutioner bliver også styrket.

Samtidig har Herlev valgt at igangsætte forhandlinger om at øge lærernes undervisningstid. Målet er, at børnene får en længere og en mere sammenhængende skoledag. Ændringerne skal være implementeret fra begyndelsen af skoleåret 2012-2013. 

En styrket social indsats
Herlev Kommune har modtaget tre millioner kroner fra den sociale pulje. De bliver brugt på vanskeligt stillede boligområder. Det frivillige sociale arbejde bliver også styrket med økonomiske midler.

Se også

Med budgettet bevarer Herlev Kommune sit skattestop, som har været gældende siden 1988.

Det er det første budget for borgmester Thomas Gyldal Petersen (S). Han overtog i december sidste år posten fra Kjeld Hansen.

”Jeg er meget tilfreds med, at det er lykkedes at samle kommunalbestyrelsen om et budget, som både sikrer økonomien og giver plads til vigtige omprioriteringer. Jeg vil i den forbindelse gerne kvittere for alle partiernes konstruktive tilgang til forhandlingerne,” siger han. 

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes