Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

20.08.12 07:39

Bredt forlig om anlægsprogram

Bredt forlig om anlægsprogram
Ringkøbing-Skjern Byråd har indgået et bredt forlig om budgettet, der sikrer kommunen en stabil likviditet de næste fire år.

Byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune har indgået et bredt budgetforlig for de kommende fire år.

Se også

25 af byrådets 29 medlemmer står således bag forliget for 2013 til 2016. Kun SF valgte at stå uden for forliget.

Fokus for forligspartierne har været at få rettet op på kommunens kassebeholdning, hvor der forud for budgetforhandlingerne manglede 205 millioner kroner ved udgangen af 2016.

Forliget sikrer, at byrådets mål om en kassebeholdning på minimum 100 millioner kroner ved udgangen af 2016 overholdes. Desuden er det lykkedes at blive enige om et anlægsbudget på 356 millioner kroner.

Se også

Ud over anlægsbudgettet indgår der i forliget en aftale om at bruge indtægten fra salget af Elforsyningen til at finansiere 50 millioner kroner til det kommende oplevelsescenter KRAFT, 5,9 millioner kroner til bedre stadionfaciliteter i Ringkøbing samt et ikke fastsat beløb til bedre sports- og kulturfaciliteter ved Skjern Kulturcenter.

Ambitiøst forlig
”Der er indgået et ambitiøst forlig, der sikrer kommunen en stabil likviditet, et ansvarligt driftsbudget og et visionært anlægsbudget”, siger borgmester Iver Enevoldsen i en pressemeddelelse.

SF valgte at stå uden for forliget. Partiet ønsker at hæve kvaliteten af især børnepasningen og plejen af de ældre, skriver P4 Midt og Vest.  Pengene skulle komme fra en skattestigning på 0,4 procent. Men det kunne SF ikke blive enige med de øvrige partier om.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes