Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

06.08.12 15:49

Børnechefer advarer imod at flytte tilsynsopgaven

Børnechefer advarer imod at flytte tilsynsopgaven
De kommunale børne- og kulturchefer advarer imod, at man på Christiansborg vælger at flytte tilsynet med anbragte børn fra kommunerne.

De kommunale børne- og kulturchefer går nu ind i debatten om, hvor tilsynet med anbragte børn og unge skal placeres. Og de advarer kraftigt imod, at man på Christiansborg vælger at flytte tilsynet fra kommunerne.

”Ingen statslig myndighed har i dag tilstrækkelig kapacitet og børnefaglig ekspertise til at føre tilsyn med alle anbringelsesstederne for børn og unge. Den nødvendige børnefaglige ekspertise findes først og fremmest i kommunerne, og der vil gå lang tid før en statslig myndighed får samlet den nødvendige ekspertise”, udtaler formanden for Børne- og Kulturchefforeningen Flemming Olsen.

”Som ansvarlige chefer anerkender vi, at der har været triste og sørgelige enkelthistorier fremme i medierne i løbet af det seneste år, og hver af dem er en for meget. Dog skal man huske de mange børn og unge, der er anbragt, hvor det går godt, og hvor der derfor ikke er behov for at ændre lovgivningen,” siger Flemming Olsen videre.

Kommunerne er allerede i gang
Børne- og Kulturchefforeningen peger på, at kommunerne, som følge af partnerskabet mellem Socialministeriet og kommunerne, allerede er i gang med at give godkendelses- og tilsynsopgaven et hovedeftersyn.

Kommunerne arbejder helt konkret med at styrke tilsynet, ved at man arbejder sammen på tværs af flere kommuner.

”Børnefaglighed og uvildighed er vigtige nøgleord for et godt tilsyn med anbringelser af børn og unge. Men Børne- og Kulturchefforeningen vil gerne advare mod en tro på, at statslig uvildighed med et snuptag løser de problemer, som vi alle er enige om findes,” slutter Flemming Olsen.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes