Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

20.09.12 10:12

Børn i Aarhus er "Fedt for Fight"

Børn i Aarhus er
Et projekt for overvægtige børn i Aarhus er en succes. Tre ud af fire børn har tabt sig.

140 familier har i perioden 2008-2011 deltaget i projektet under Aarhus Kommune, ”Fedt for Fight Skolestarter”. Projektet går ud på, at overvægtige børn og deres familier får et tilbud om en handleplan, som skal hjælpe barnet med at tabe sig.

Planen bliver udarbejdet i et samarbejde mellem familien og den sundhedsplejerske, som ved de rutinemæssige undersøgelser i indskolingen har udpeget de børn, som er overvægte, og skal deltage i projektet.

Har været en succes
Projektet har været en succes. Tre ud af fire af de børn, som har deltaget i projektet, har en positiv vægtudvikling. Samtidig har 63 procent af forældrene sagt ja tak til at medvirke.

På grund af succesen er principperne bag projektet nu fastforankret i Børn og Unge-afdelingen i Aarhus Kommune, hvor resultaterne vækker stor glæde:

Se også

”Overvægt er jo desværre blevet både et nationalt og globalt samfundsproblem. Derfor er det vigtigt, at opgaven med at knække fedmekurven løses bredt i samfundet. Jeg glæder mig over, at samarbejdet mellem familier og kommunen om overvægt giver gode resultater til gavn for børnene og dermed også for familierne,” siger Kristian Würtz (S), som er børn- og ungerådmand.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes