Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.07.12 16:49

Borgmestre klar til teltpløkker og snobrød

Borgmestre klar til teltpløkker og snobrød

Foto: Spejdernes lejr - 2012 - j@kobvibe.dk

Op mod en tredjedel af landets kommuner er repræsenteret, når borgmestre, viceborgmestre eller udvalgsformænd deltager på Spejdernes Lejr 2012.

De er der alle sammen. Både de grønne og blå, drengene og pigerne og endda nogle fra udlandet.

Se også

Vi taler selvfølgelig om de op mod 35.000 spejdere, der fra 21. juli til 29. juli mødes i Holstebro by til Danmarkshistoriens største spejderlejr, Spejdernes Lejr 2012.

Og ud over spejdere vil der også være en del borgmestre at finde blandt teltstængerne. Stort set alle landets borgmestre er nemlig inviteret til lejren af deres lokale spejdere, så de kan opleve spejdernes forskellige aktiviteter der, hvor de er bedst – nemlig i lugten af røg fra bålet, hvor spejderne på egen krop udvikler sig – og ikke gennem budgetter og møder i folkeoplysningsudvalg m.m.

Spejderne 1:1
Foruden oplevelsen med at sidde på lejrpladsen og spise frokost med kom-munens spejdere, vil borgmestrene også blive inviteret til konferencen ”Spejderne – et forpligtende fællesskab”. Målet er at skabe en diskussion om, hvad det er, spejderne laver, og hvilken betydning de har for de lokale liv. 

Se også

”Spejdernes Lejr bliver en unik mulighed for konkret at vise, hvilken rolle vores forpligtende fællesskab spiller for den lokale sammenhængskraft,” siger Rune Siglev, ansvarlig for borgmesterbesøget på Spejdernes Lejr 2012.

Han vurderer, at mindst en tredjedel af landets borgmestre, viceborgmestre eller udvalgsformænd deltager på lejren. 

”Vi vil gælde os til at vise landets borgmestre og kommuner spejderarbejdet i en model 1:1 og få en dialog om, hvordan vi i fællesskab kan forbedre det lokale foreningsarbejde,” siger Rune Siglev.

Roulader i rygsækken
Niels Ulrich Hermansen (V) er en af de borgmestre, der har sagt ja tak til invitationen om at opleve de mange aktiviteter sammen med unge spejdere fra Ringsted Kommune. Han besøger lejren en enkelt dag for at vise sin interesse for de lokale spejdere samt for at støtte op om det store arbejde kollega-kommunen Holstebro har lagt i lejren.

”Spejderne betyder meget for vores kommune. I det hele taget er foreningsliv noget, vi interesserer os meget for, og det liv af unge mennesker, der udspiller sig omkring spejderne er yderst positivt. Det er noget, som præger resten af deres liv og giver dem en god viden og gode grundholdninger;” siger Ringsteds borgmester, Niels Ulrich Hermansen.

Med sig på lejren medbringer han en særlig gave til spejderne.

Se også

”Jeg har spurgt spejderne, om de gerne ville have, at jeg medbragte noget på lejren. Svaret var, at deres livret er roulader. Så det skal jeg have med.”

Altid beredt
Også Køges borgmester Marie Stærke (S) deltager på lejren. Hun tager sin familie med og er spændt på, om hendes datter på et halvt år skulle vise en smule interesse for livet i naturen.

”Jeg har ikke selv været spejder, men jeg har altid haft en vis beundring og respekt for spejderne. De gør en stor indsats i forhold til det at være frivillig og i forhold til foreningslivet i kommunen. Samtidig er fællesskabet enormt, og jeg er meget fascineret af hele ideologien bag,” siger Marie Stærke.  

Se også

Spejderne i Køge betyder ifølge borgmesteren meget for kommunen.

”To gange har vi været ude for, at institutioner er blevet brændt ned, og så har spejderne været der med det samme og tilbudt deres lokaler. Samtidig er de gode til at tage sig af de børn, der måske har brug for et ekstra kærligt og trygt sted at være,” siger hun og fortsætter:

”Samtidig står spejderne meget til rådighed for andre foreninger og hjælper dem med det praktiske i forhold til at lære at drive en forening, lave regn-skaber osv. Samtidig strækker spejderne sig ud over landets grænser og er dermed gode til at skabe kontakter og skabe et drive for hele kommunen.”

Se også

Spejdernes Lejr 2012 arrangeres af Dansk Spejderkorps Sydslesvig, Danske Baptisters Spejderkorps, De grønne pigespejdere, Det Danske Spejderkorps og KFUM-Spejderne. Men lejren er åben for alle, også ikke-spejdere.

Læs mere på: www.spejderneslejr.dk

Yderligere materiale

Se også

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes