Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.09.12 15:22

Borgmesterkandidat vil have svar om dreng i garage

Borgmesterkandidat vil have svar om dreng i garage
Tidligere socialminister og nuværende borgmesterkandidat kræver svar fra Karen Hækkerup på, hvorfor Ankestyrelsen angiveligt stoppede Helsingør Kommune.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) trækkes nu ind i sagen om mulig vanrøgt i Helsingør af sin forgænger.

Benedikte Kiær (K), tidligere sociamnister og nuværende borgmesterkandidat i Helsingør, siger til Ritzau:

“Jeg undrer mig meget over, at Ankestyrelsen har været inde og sige til kommunen, at man ikke måtte undersøge, hvorvidt der var hold i den underretning, som man havde fået ind fra en borger.”

Hun vil derfor have ministeren til at svare på, hvorfor Ankestyrelsen tilsyneladende stoppede kommunen.

Startede med tip
Sagen startede, da Helsingør Kommune fik et tip om, at der angiveligt blev gemt et barn hos en familie, der i forvejen havde fået tvangsfjernet seks børn.

“Det ville vi selvfølgelig straks handle på, men for at være sikker spurgte vi i Den Sociale Ankestyrelse, om vi måtte rykke ud og sikre os, at der ikke var et barn til, på grundlag af en løs bemærkning. Vi fik et klar svar om, at det måtte vi ikke,” siger Helsingør Kommunes kommunaldirektør, Bjarne Pedersen, til Helsingør Dagblad.

Tippet viste sig dog siden at være rigtigt. I sidste måned fandt politiet ved en tilfældighed barnet, en cirka fire-årig dreng, gemt under et tæppe bag en bil i en garage.

Se alle artikler i temaet

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes