Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

11.09.12 11:21

Borgmesterkandidat er klar til større kommune

Borgmesterkandidat er klar til større kommune
Udligningsdebat og kommunestørrelse er nogle af de ting, der optager Jens Ive, der skal løfte arven fra Erik Fabrin og forsøge at fastholde borgmesterposten hos Venstre i Rudersdal.

”På den korte bane er vi udfordret af udligningsreformen. Det er en stor del af regningen. Vi passerer omkring en milliard kroner i netto udligning, og det er mange penge. Vi bliver nødt til at sikre, at vi kan få flere ydelser for de samme penge. Vi har mange veluddannede borgere, og de stiller høje krav til den kommunale service. Det er kravene, hvis man vil være politiker i Rudersdal.”

Sådan siger 57-årige Jens Ive, som Venstre i Rudersdal i sidste uge valgte som partiets spidskandidat til kommunalvalget i 2013, i et interview med Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Med en baggrund i byrådet siden 2001 ser Jens Ive tilbage på kommunalreformen som en succes, hvor forvaltningen blev styrket. Og Jens Ive ser muligheden for at skabe en endnu større kommune nord for København.

”Kommunestørrelserne i Danmark skal med tiden være større. Vi kan i Rudersdal for eksempel se på forsyningsområder, hvor vi samarbejder med Allerød. Vi vil også gerne have flere muskler til sundhedsområdet, så den nære sundhed styrkes. Men det kræver en større kommune, og med sundhedsvæsnets øjne er vi, med 54.000 borgere, ikke en stor kommune,” siger borgmesterkandidaten.

Se også

Læs hele interviewet med Jens Ive i denne uges udgave af Nyhedsmagasinet Danske Kommuner. 

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes