Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.09.12 16:16

Borgmester afviser at gå på orlov

Borgmester afviser at gå på orlov
Socialdemokraterne i Vallensbæk Kommune opfordrer borgmester Henrik Rasmussen til at tage en pause fra jobbet oven på anklager om magtmisbrug. Borgmesteren har dog ingen planer om orlov.

”Vi opfordrer borgmesteren til at holde en pause, indtil kommunalbestyrelsen har haft mulighed for at drøfte redegørelsen. Indtil nu er det kun Økonomiudvalget, som er blevet løbende orienteret. Det er vigtigt, at kommunalbestyrelsen har mulighed for at drøfte sagen, og for at undgå misforståelser er det rigtigst, at borgmesteren lige tager et par fridage.”

Se også

Sådan siger kommunens 2. viceborgmester Søren Wiborg til Altinget.dk, efter at det er kommet frem, at kommunens kommunaldirektør har anklaget borgmester Henrik Rasmussen (K) for magtmisbrug og nepotisme.

Kommunens økonomiudvalg har iværksat en undersøgelse, som ventes færdig i næste uge. Indtil da mener Socialdemokraterne, at Henrik Rasmussen bør tage orlov.

Ikke en mistillidserklæring
Søren Wiborg understreger over for Altinget.dk, at opfordringen ikke er en mistillidserklæring til borgmesteren.

Se også

”Anklagerne ser alvorlige ud, men vi er løbende blevet orienteret om KL's undersøgelse, og det kan være vanskeligt at se, at der er meget substans i anklagerne, men vi vil vente med at drage konklusionerne, til vi ser den samlede rapport,” siger han.

Borgmester Henrik Rasmussen har dog ingen planer om at tage en pause fra jobbet.

”Hvervet som borgmester er et borgerligt ombud. Det betyder, at jeg er forpligtet til at varetage jobbet og ikke bare kan forlade skuden på må og få. Af indlysende grunde har jeg fra første øjeblik trukket mig fra enhver behandling af den aktuelle sag. Men kommunens arbejde fortsætter jo," siger Henrik Rasmussen.

Se også

Opbakning fra kollegaer
Generelt tvivler de lokale politikere i Vallensbæk dog på, at der er hold i anklagerne mod borgmesteren.

”Borgmesteren har måske ind i mellem været kreativ i sine forslag, men han har rettet ind efter kommunaldirektøren, så tingene er ikke blevet ført ud i livet. Men nu er KL blevet sat til at undersøge det, og det vil jeg i første omgang henholde mig til,” siger Kenneth Kristensen Berth fra Dansk Folkeparti til Altinget.dk.

Også Venstres Niels Jørgensen, som normalt er i oppositionen til det konservative flertal, forventer, at undersøgelsen vil frifinde borgmesteren.

Se også

”Vi ved det ikke, men det vil overraske mig meget, hvis KL finder frem til noget. Der er intet, der tyder på, at der er hold i det, og ingen af de forhold, som ville være ulovlige, er jo ført ud i livet,” siger han til Altinget.dk.

 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes