Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

20.09.12 12:59

Borgmester: København skal også tage imod flygtninge

Borgmester: København skal også tage imod flygtninge

Foto: Colourbox.com

Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev (R), vil have flygtninge til kommunen. Venstre undrer sig kraftigt.

I forbindelse med regeringens aftale med Enhedslisten og Liberal Alliance får flygtninge mulighed for at komme ud fra asylcentrene efter et halvt år, så de kan arbejde og bo blandt andre.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev åbner i den forbindelse for en debat om, hvorvidt København fortsat skal være en nul-kvote kommune, som ikke tager imod flygtninge:

”Vi har overskud og ressourcer til at tage hånd om de socialt udsatte grupper. Det, der er mit mål, er, at vi tager det ansvar, vi kan. Hvis jeg mente, at vi ikke kunne rumme flere flygtninge, så ville jeg ikke byde ind”, siger Anna Mee Allerslev til Politiken.      

Nul-kvote København
Københavns Kommune er en såkaldt nul-kvote kommune, hvilket betyder, at kommunen ikke modtager nogen flygtninge. Flygtninge, som har en særlig tilknytning til København, er dog undtaget. Det gælder, hvis de har en ægtefælle i kommunen eller behov for særlige behandlingstilbud, som kun findes i Københavns Kommune.

Aftalen går tilbage til 1999, hvor integrationsloven trådte i kraft. København blev fritaget for at tage imod flygtninge, fordi kommunen i forvejen havde en høj andel af udlændinge, som skulle integreres.

Ifølge Røde Kors søger mange flygtninge dog alligevel mod landets tre store byer efter tre år i Danmark. 

Venstre: Benzin på bålet
Hovedstadsordfører for Venstre, Martin Geertsen, harcelerer over forslaget:

”København har i forvejen omfattende sociale og integrationsmæssige udfordringer. De radikales forslag vil kaste benzin på bålet. Jeg er enormt spændt på, om Anna Mee Allerslevs forslag finder opbakning i den radikale folketingsgruppe, siger Martin Geertsen.

Han efterlyser handling i forhold til, hvordan asylsøgerne vil blive fordelt geografisk. Martin Geertsen frygter, at mange af asylansøgerne vil søge til Københavnsområdet, der i forvejen kæmper med massive integrationsproblemer.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes