Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.08.12 08:53

Borgmester: Nej til lavere skat

Borgmester:  Nej til lavere skat

Foto: Colourbox.com

Venstre og Konservative vil have skattelettelser i Fredensborg Kommune i 2003, men Socialdemokraterne vil ikke være med.

Skal det nuværende skatteniveau i Fredensborg Kommune fastholdes?

Se også

Det mener den socialdemokratiske borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Udmeldingen kommer efter at partierne i byrådet fredag og lørdag afholdt budgetseminar forud for de kommende budgetforhandlinger.

”Hvis vi vil sikre en kommune i god udvikling og en fortsat tilfredsstillende service på kerneområderne – daginstitutioner, skoler og ældrepleje, har vi behov for at fastholde det nuværende skatteniveau i kommunen”, siger han til Frederiksborg Amts Avis.

Se også

Han tilføjer, at kommunen har en sund driftsøkonomi, men når man kan se, at kommunens skattegrundlag er begyndt at blive mindre, så mener han ikke at det er forsvarligt at tale om skattelettelser.

Grundskylden er problemet
Både Venstre og Konservative vil gerne have skatten ned. Den konservative byrådsgruppe mener, at der er skabt et økonomisk råderum for en skattenedsættelse, så at den i det mindste kommer ned på, hvad der svarer til et kommunalt landsgennemsnit.

Også Venstre taler til fordel for en skattelettelse, så det bliver lettere at tiltrække nye skatteborgere til kommunen i alderen 25 til 45 år.

Se også

”Det er især grundskylden, der er problemet. På trods af skattestoppet er kommunens grundskyldsindtægter steget kraftigt”, siger byrådsmedlem Thomas Bak på vegne af byrådsgruppen.
Alligevel er partiet optimistisk med hensyn til at opnå et bredt budgetforlig.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes