Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

23.08.12 13:54

Bureaukrati spænder ben for digitalisering

Bureaukrati spænder ben for digitalisering
Ny rapport viser en øget tilslutning til digitalisering i befolkningen, men komplekse regler kan vanskeliggøre udbredelsen.

Rambøll Management og DANSK IT offentliggjorde i dag rapporten ”IT i praksis 2012”.

Se også

Rapporten viser, at borgerne i højere grad end tidligere bakker op om den fællesoffentlige digitaliseringsstrategis målsætning om, at al kommunikation med det offentlige skal foregå digitalt i 2015.

Således er andelen af borgere, der accepterer denne målsætning, steget med 17 procent.

Samtidig foretrækker hver tredje borger digital selvbetjening, ligesom borgerne også i stigende grad benytter digitale selvbetjeningsløsninger.

Se også

Regler komplicerer digitaliseringen
Rapporten viser dog også, at høj kompleksitet inden for it er den største it-hindring for, at de offentlige virksomheder kan nå deres forretningsmæssige mål. 74 procent af lederne i det offentlige peger på kompleksiteten som den største udfordring, mens det kun er 56 procent af lederne i det private.

Den høje kompleksitet kan skyldes, at der er pres på for at levere løsninger inden for de givne budgetter og inden for tidsplaner, som kan være politisk bestemte. Ligeledes er løsninger ofte kompromiser mellem forskellige interessenter.

Dele af kompleksiteten er dog også selvforskyldt og et resultat af ledelsesmæssig adfærd, historik og ukoordineret udvikling.

Se også

”Der er problemer, som digitaliseringen ikke kan løse, men som politikerne bliver nødt til at løse. Derfor er der behov for, at lovgiverne holder op med at masseproducere nye regler og love på samlebånd. Fordi vi sætter strøm til uhensigtsmæssige regler, arbejdsgange, strukturer etc., bliver de ikke mindre uhensigtsmæssige eller lettere for danskerne at forstå. De mange regler gør digitaliseringen unødvendigt kompleks,” siger næstformand i DANSK IT, Carsten Nørgaard.

 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes