Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.09.12 15:36

Borgerne skal kunne købe ekstra service hos kommunen

Borgerne skal kunne købe ekstra service hos kommunen
Borgerne skal kunne købe sig til ekstra service fra det offentlige, mener borgmestrene i Syd-og Sønderjylland.

Borgerne i Sydjylland skal i fremtiden kunne købe sig til ekstra kommunal hjemmehjælp, hvis det står til borgmestrene i landsdelen. Det skriver JydskeVestkysten.

Senest har Billund Kommune brugt udfordringsretten til at søge Social- og Integrationsministeriet om lov til at tilbyde at sælge ekstra rengøring og vinduespudsning ud over den hjemmehjælp, som borgerne i forvejen er visiteret til.

Stod i regeringsgrundlag
Den nuværende regering havde skrevet i regeringsgrundlaget, at den vil godkende, at kommunerne må tilbyde tilkøbsydelser, men det blev hurtigt fejet af bordet af Margrethe Vestager som en "korrekturfejl".

I dag er det kun private firmaer, der må tilbyde borgerne ekstra hjemmepleje mod betaling.

En rundringning til otte borgmestre i Sydjylland som JydskeVestkysten har foretaget, viser, at samtlige borgmestrene ville tilbyde ældre borgere tilkøbsydelser, hvis kommunerne ellers måtte.

Urgammelt ønske fra KL
Kolding Kommune har tidligere forhørt sig om muligheden for at tilbyde ekstra kommunal hjemmehjælp:

"Jeg mener, at der burde være samme konkurrencevilkår mellem kommunerne og private firmaer", siger borgmester i Kolding, Jørn Pedersen ( V).

Borgmesteren i Esbjerg Kommune, Johnny Søtrup ( V), bakker også op om ønsket om, at kommunerne også må tilbyde tilkøbsydelser.

"Det er et urgammelt ønske fra KL, som hverken havde forståelse fra den gamle eller nye regering . Vi så gerne, at lovgivningen blev ændret", siger Johnny Søtrup, som er medlem af KL’s bestyrelse.

Tove Larsen (S), borgmester i Aabenraa, mener, at kommunerne risikerer at miste kontakten til de ældre, hvis de kun kan købe ekstra hjælp fra private firmaer.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes