Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

18.09.12 11:30

Borgere skal ikke opdage Udbetaling Danmark

Borgere skal ikke opdage Udbetaling Danmark
Udbetaling Danmark lægger vægt på sikker drift, når de overtager udbetaling af en række ydelser. Håbet er, at borgerne slet ikke mærker, at opgaven er flyttet.

Når Udbetaling Danmark går i luften den 1. oktober, er det målet, at det foregår så gnidningsfrit, at borgerne ikke opdager overgangen. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

”Vi har gjort alt for at eliminere risici. Og sikker drift står med flammeskrift i hele vores organisation,” siger underdirektør i ATP Michel Weber til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Det er ATP, som skal stå for udbetaling af ydelserne fra fem centre og to midlertidige filialer.

Bruger gamle it-systemer
I første omgang bliver familieydelser som børnecheck, børnetilskud samt udbetaling og opkrævning af børnebidrag overdraget til Udbetaling Danmark. Senere følger barselspenge, folke- og førtidspension samt boligstøtte.

Se også

Erfaringerne fra Norge, da man indførte et lignende system, var, at det gav store problemer, at man samtidig skiftede ud i it-systemerne. Den fejl forsøger ATP at undgå, om end der senere skal nye it-systemer til.

”It-problemer er en af de største risikofaktorer i så stort et omstillingsprojekt. Men vi arbejder videre med kendte løsninger – altså it-systemer, som kommunerne benytter, og som de kommunale medarbejdere kender i forvejen,” siger Michel Weber.

Læs mere i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes