Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

14.08.12 15:52

Bettina Post stopper som socialrådgiverformand

Bettina Post stopper som socialrådgiverformand
Efter otte år i spidsen for Dansk Socialrådgiverforening stopper Bettina Post, når der er valg til november - blandt andet på baggrund af uenighed om kontanthjælpen til unge under 30.

Det er en ny politisk virkelighed i foreningen, med en mere ideologisk tilgang til socialpolitikken, der er årsagen til, at formanden for landets socialrådgivere ikke genopstiller.

Se også

”Desværre oplever jeg, at der er et skift på vej i retning af en mere ideologisk tilgang til socialpolitikken, som i mine øjne blokerer både for udvikling af socialpolitikken og for fastholdelsen af det socialfaglige argument. Det er hverken godt for foreningen eller for socialrådgiverne”, siger Bettina Post.

Baggrunden for hendes udmelding er ikke mindst, at der i Dansk Socialrådgiverforening opstod en vis polemik, da hun i foråret var ude med en melding om, at kontanthjælpen for unge mellem 25 og 30 år skal være på SU-niveau.

Det synspunkt blev undsagt af et flertal i foreningens hovedbestyrelse, hvorefter Bettina Post gav udtryk for, at hun havde været “for hurtig på aftrækkeren”.

Ny politisk virkelighed i foreningen
Formanden understreger, at sagen ikke er den direkte årsag til, at hun stopper. Men den ”varsler en ny politisk virkelighed i foreningen, som hun har svært ved at se sig selv i”, siger hun:

”Jeg har i alle årene betonet, at vi er en partipolitisk uafhængig fagforening med et stort socialpolitisk engagement. Mine udmeldinger i pressen, til samarbejdspartnere, ministre og ordførere både i den forrige og den nuværende regering har altid baseret sig på socialfaglig viden, erfaring og indsigt og ikke på partipolitisk tilhør. Det er i høj grad det, der har skabt og cementeret foreningens troværdighed som socialpolitisk ekspert og medspiller på mange baner”, siger Bettina Post.

Målene er nået
Bettina Post tilføjer, at hun siden 2004 som næstformand og siden som formand har bidraget til at øge foreningens synlighed, troværdighed og politiske slagkraft og dermed banet vejen for mere attraktive forhold for landets socialrådgivere og for dem, som skal have glæde af indsatsen.

Se også

”Jeg har med andre ord nået mine mål og kan aflevere en forening, som trods de politiske og økonomiske udfordringer befinder sig på toppen. Det føles godt”, siger Bettina Post.

Dansk Socialrådgiverforenings næstformand, Ulrik Frederiksen, har tidligere meldt ud, at han heller ikke genopstiller. Fristen for at melde sig som kandidat til en af de politiske poster i foreningen udløber den 10. september.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes