Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.10.12 10:58

Beskæftigelsesministeren vil af med silotænkning

Beskæftigelsesministeren vil af med silotænkning
De svage kontanthjælpsmodtagere, som ofte har problemer med rusmidler, skal have en mere koordineret hjælp. Det mener beskæftigelsesminister Mette Frederiksen.

Kommunernes jobcentre og socialforvaltninger skal være meget bedre til at koordinere deres indsats for de svageste kontanthjælpsmodtagere.

Se også

Det siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) på baggrund af en evaluering foretaget af konsulentfirmaet Slotsholm for Arbejdsmarkedsstyrelsen. Rapporten konkluderer, at beskæftigelsesindsatsen for de svageste kontanthjælpsmodtagere halter gevaldigt. Det skriver Altinget.dk. 

Socialt udsatte borgere ender nemlig ofte som kastebold mellem de kommunale forvaltninger, der ikke kan finde ud af at samarbejde om den enkelte.

Mette Frederiksen beklager, at systemet ikke er indrettet til at hjælpe alle:

Se også

"De kan ikke bruge den meget siloopdelte forvaltning, der er blevet opbygget i vores velfærdssamfund. Det er folk med problemer, der går på tværs. Ud over at være arbejdsløs, kan det være, at man har et alkoholmisbrug og lider af ordblindhed. Vi bliver nødt til at kunne se på det hele menneske. Det er systemet ikke indrettet til i dag," siger Mette Frederiksen til Altinget.dk.

KL: Ikke flere procesregler
KL er enig i, at der skal mere fokus på de svageste, og foreslår at flytte penge fra de stærke ledige:

”Vi er enige i, at der skal mere fokus på de svage borgere. Men for at gøre det, må vi flytte penge fra indsatsen for de stærke ledige," siger Niels Arendt Nielsen, kontorchef på arbejdsmarkedsområdet i KL, til Altinget.dk

Han advarer samtidigt regeringen om at følge evalueringens anbefaling om at indføre tidsfrister og andre proceskrav i indsatsen for de svageste kontanthjælpsmodtagere, sådan som man har det i den øvrige beskæftigelsesindsats.

"Svaret er ikke flere procesregler. Vi skal derimod af med de mange proceskrav i beskæftigelsesindsatsen, hvis der skal være plads til en bedre indsats, hvor den socialt udsatte borger er i centrum," siger Niels Arendt Nielsen til Altinget.dk

Socialchef: Koordineringen kun et skridt på vejen
Formanden for landets socialchefer, Ole Pass, hilser ministerens udmeldinger velkommen, men advarer om at manglen på skånejob og fleksjob kan betyde, at øget samarbejde mellem jobcentre og socialforvaltninger ikke gør nogen forskel:

Se også

"Løsningen ligger ikke kun i øget samarbejde. Der skal også være noget at samarbejde om. Denne gruppe er den sværeste at få ud på arbejdsmarkedet. Det er folk med misbrugsproblemer og psykiske lidelser. Vi kan ikke administrere og samarbejde os ud af alt. De står ikke forrest i køen til jobs, og hvis jobmulighederne i form af eksempelvis fleksjob ikke er der, så kan vi koordinere lige så meget, vi vil," siger Ole Pass.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes