Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.06.12 08:54

Belastede klubber skal tilgodeses

Belastede klubber skal tilgodeses
Børne- og ungeborgmester i København, Anne Vang (S), vil fordele penge til ungdomsklubber efter et ”socialt taxameter”.

Forskellen på ungdomsklubberne i København er så store, at børne- og ungeborgmester Anne Vang sammen med SF vil give ekstra penge til de socialt belastede klubber og springe de velstillede over, skriver Politiken.

Det drejer sig om 17 millioner kroner ekstra næste år.

”Vores klubber bliver meget socialt opdelte, fordi de velstillede unge flygter fra de belastede boligområders klubber. Der er simpelthen ikke pædagoger nok de steder, fordi personalet bruger utrolig meget tid på alene at skrive socialsager og løse sociale problemer. Det er ikke rimeligt,” siger Anne Vang til Politiken.

Hun bakkes op af BUPL og børne- og undervisningsminister Christine Antorini (S), som kalder det for ”sund fornuft”.

Alle skal have noget for pengene
Borgmester i Herlev, Thomas Gyldal Pedersen (S), er til gengæld mere skeptisk. Han advarer mod, at man bruger en stor mængde penge på en bestemt befolkningsgruppe, da alle skal føle at de får noget ud af velfærdssamfundet.

"Jeg kender ikke det konkrete udspil i København, og hvis det er en ny pose penge, de bruger, som ikke tages fra andre klubber, så er det fint nok at bruge dem på en målrettet indsats. Vi skal bare passe på, at den offentlige sektor ikke kun skal være til for de svageste, og så kan alle andre betale for servicen selv,” siger han til Politiken.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes