Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

15.08.12 22:20

Bedre netværk skal styrke inklusion af udsatte børn

Bedre netværk skal styrke inklusion af udsatte børn
Netværk, og bedre udnyttelse af dem, var et samtaleemne, som gik igen blandt mange af deltagerne til temadagen i Middelfart om det forebyggende og dagbehandlende område.

Nogle har dem, men de fungerer ikke optimalt. Andre mangler dem. Netværk er det vigtigste redskab for at inkludere udsatte børn i lokalmiljøet, så man ikke ender i en tvangsfjernelse eller isolering i specialtilbud. 

Det tværfaglige arbejde skal styrkes, så barnet og familien får størst mulig gavn af de forskellige professioner, som er inde over socialområdet. Nogle af deltagerne mente, at systemet ikke var fleksibelt nok og for lukket på tværs. Andre mente, at det var op til dem selv at sætte det tværfaglige arbejde bedre i system:

Skal udfordre hinanden
”Vi snakkede om at forbedre arbejdet på tværs i indsatsen over for de unge. Prøve at få skabt et forum, hvor alle parter kan mødes. På papiret har vi en ungeindsats, hvor der er koordination, men virkeligheden ser nok anderledes ud,” fortalte Maibritt Boldt, familiebehandler og tillidsrepræsentant i Aabenraa Kommune. 

Det handler ikke kun om at få samlet de forskellige aktører, men også om at udfordre hinanden:

”Vi skal sikre, at der er plads til, at vi undrer os over hinanden og den måde, tingene bliver gjort på. Vi må vi ikke blive for fagspecifikke”, sagde Birgitte Glifberg, som er funktionsleder i Center for Dagtilbud og Skole i Glostrup Kommune.

Satte tankerne i gang
Og så havde oplægget tidligere på dagen fra formanden for Børne- og Kulturchefforeningen, Flemming Olsen, sat tankerne i gang hos nogle af deltagerne:

”Jeg var meget inspieret af Flemming Olsens oplæg. At vi skal være videnscenter, så barnet kan udvikles og trives i lokalmiljøet. Tidligere har vi nok mere tænkt over at hjælpe forældrene til at blive bedre til at håndtere deres børn, men vi skal nok mere tænke over, hvordan vi kan blive bedre til at hjælpe alle de professionelle omkring barnet,” sagde leder af familieplejen i Horsens Kommune, Poul Würtz Yde.

Se også

Det indebærer også bedre brug af faciliteterne i lokalområdet. Der skal gøres bedre brug af det lokale foreningsliv, så udsatte børn kan få chancen for normale oplevelser med andre børn, tilføjede han.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes