Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.10.12 14:28

Bedre genoptræning til hjerneskadede i Sønderborg

Bedre genoptræning til hjerneskadede i Sønderborg
Sønderborg Kommune retter med nyt tilbud op på forringelser, der er sket af den specialiserede genoptræning i regionens regi til borgere med hjerneskader.

Da Sygehus Sønderjylland for et år siden lukkede ”Prins Henriks Gård”, som ydede specialiseret genoptræning til borgere med komplekse hjerneskader, oplevede Sønderborg Kommune, at borgernes genoptræningsperiode blev længere. Og de kendte, individuelle indsatser dækkede ikke borgernes behov for genoptræning optimalt.

Med det nye tilbud sikrer træningsenheden i Sønderborg Kommune, at de pågældende borgere kan gennemføre deres genoptræning sammen med ligestillede.

Udviklet af ergoterapeuter
Det nye kursus er udviklet af ergoterapeuter fra træningsenheden i samarbejde med kommunens hjerneskadekoordinator, som medbringer erfaring fra Prins Henriks Gård.

”Hjernekurset er helt i tråd med den rehabiliteringsstrategi, vi netop har vedtaget. Meningen er, at borgere, som må leve med, at dele af hjernen er skadet, får værktøjer til at håndtere hverdagen med, og at deres pårørende får viden om, hvordan hverdagen kan tilrettelægges, så hele familien kan fungere. Vi skal arbejde for at meningsfuldt liv for alle parter”, siger Jesper Rosanes (V), formand for Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune.

Vil blive evalueret
Målet med kurset er at forbedre deltagernes fysiske, kognitive, praktiske, følelsesmæssige og sociale funktionsniveau, at lære deltagerne nye strategier, der kan overføres til hverdagen, samt at give de ramte og deres pårørende indsigt i og forståelse for ressourcer og vanskeligheder efter hjerneskaden.

Borgerne mødes to gange om ugen. Hjernekurset varer i ti uger, og det første kursus slutter i begyndelsen af november. Der er planlagt et nyt hold i foråret 2013. Når det hold slutter, vil indsatsen blive evalueret.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes