Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.10.12 08:58

Avis: Salg af KMD er faldet til jorden

Avis: Salg af KMD er faldet til jorden
Ifølge Berlingske er salget af KMD endt som en fuser, efter at en amerikansk kapitalfond har trukket sig som mulig køber

Salget af KMD er faldet til jorden.

Det skriver Berlingske Business og konstaterer, at det dermed er anden gang i år, at et salg af KMD glipper. I foråret sprang kapitalfonden Nordic Capital fra et køb af KMD, da parterne ikke kunne mødes om prisen.

I august rygtedes det, at den store amerikanske kapitalfond Advent International var klar til at betale de knap syv milliarder kroner for KMD, men amerikanerne har trukket sig, erfarer avisen.

Usikkerhed om indtjening
Et hovedproblem for salget er usikkerhed om fremtidens indtjening, fordi kommunerne, som er den suverænt største kunde, er utilfreds med KMD’s priser og derfor er i gang med at sikre markant konkurrence til KMD på en lang række områder, som tidligere har været monopolforretning for KMD.

"Der er ikke nogen, der skal have monopol på offentlige it-systemer. Der skal være fuld konkurrence, og vi arbejder på livet løs for at få monopolsystemerne konkurrenceudsat", siger KL's næstformand Erik Fabrin (V), der er formand for kommunernes fælles IT-indkøbsselskab Kombit.

Fuld gennemsigtighed med priserne
Til avisen tilføjer Erik Fabrin, at det kommer til at tage et par år endnu, og indtil da skal der være fuld gennemsigtighed med priserne.

Det er kapitalfonden EQT og ATP's kapitalfondsenhed kaldet ATP PEP, der ejer KMD.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes