Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.09.12 08:50

Asylansøgere får nye frihedsgrader

Asylansøgere får nye frihedsgrader
Regeringen ventes her til formiddag onsdag at præsentere en ny asylaftale, der giver asylansøgere lov til at flytte ud af centrene, mens deres sag behandles.

Med aftalen får asylansøgere fremover frihed til at bo, arbejde og uddanne sig uden for centrene efter seks måneder, skriver Politiken. Konkret betyder aftalen, at afviste asylansøgere med børn fremover tilbydes at flytte ud af asylcentrene senest 12 måneder efter afslag på asyl mod 18 måneder med den eksisterende aftale.

Dermed kan asylansøgere se frem til langt flere muligheder for aktivering og uddannelse.

For med aftalen, som regeringen ventes at præsentere sammen med Enhedslisten og Liberal Alliance, er der afsat 30 millioner kroner til blandt andet at give asylansøgere danskundervisning, lønnet praktik som led i en ungdomsuddannelse, beskæftigelsesrettet undervisning og eksterne aktiveringstilbud.

R: Nybrud på området
De Radikales integrationsordfører Zenia Stampe siger til Politiken, at aftalen er et ”nybrud på asylområdet”.

”Der bliver blødt op på en række områder ud fra tanken om, at man skaber bedre mennesker af at uddanne, beskæftige og lade dem flytte ud i samfundet,” siger hun.

Asylaftalen, som tilfører området 286 millioner kroner, kommer i kølvandet på en rapport, som Justitsministeriet præsenterede i sommer. Den anbefaler, at asylansøgere tilbydes ophold og arbejde uden for asylcentrene allerede efter seks måneder. Og det imødekommes altså nu med den nye aftale.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes