Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

29.06.12 12:53

Arbejdshandsker med posten skal øge kendskabet til egu

Arbejdshandsker med posten skal øge kendskabet til egu
I dag modtager alle kommunalpolitikere med ansvar for erhvervsgrunduddannelsen (egu) en pakke med et sæt arbejdshandsker og en opfordring til at bevare fokus på egu.

’Tag handsken op!’ er overskriften på pakken, som indeholder et sæt arbejdshandsker, der symboliserer de mange praktiske fag, som egu-eleverne kan uddanne sig indenfor. Egu er nemlig en toårig, primært praktisk ungdomsuddannelse målrettet unge, der ikke er parate til at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse.

Se også

Kommunerne har ansvaret for tilrettelæggelsen af egu, og hvert medlem af de ansvarlige udvalg modtager i dag pakken, som er en del af projektet ’Sæt skub i egu! 2.0’.

Arbejdshandskerne og opfordringen skulle gerne øge fokus i kommunerne på, hvordan man kan bruge egu som et godt redskab til at få flere unge, som eksempelvis har svært ved at læse og skrive, eller som har haft oplevelser i livet, der gør det svært for dem at finde det rigtige arbejde eller en passende uddannelse.
Og der er god grund til at øge kendskabet til de skræddersyede egu-forløb.

En netop offentliggjort analyse viser nemlig, at cirka 60 procent af de unge på erhvervsgrunduddannelsen kommer videre i efterfølgende beskæftigelse eller anden uddannelse.

”Alt for mange unge bliver tabt i uddannelsessystemet, fordi de af den ene eller anden grund har brug for en ekstra hjælpende hånd. Det er vigtigt, at vi hjælper alle unge i gang med job og uddannelse, og vi kan nu tydeligt se, at egu er med til at mindske risikoen for at blive kontanthjælpsmodtager,” udtalte Jacob Bundsgaard, formand for KL’s Arbejdsmarkeds- og Erhvervsudvalg, da analysen blev offentliggjort.

Læs mere om egu på www.egu.dk og på www.kl.dk/egu

Kontaktinformation
For yderligere oplysninger kontakt Jakob Sloth Petersen, konsulent i KL på 3370 3252, mail: jsp@kl.dk eller pressekonsulent Line Oxholm Thomsen på 3370 3536, mail: lnt@kl.dk

Fakta om egu

Erhvervsgrunduddannelsen, egu, er en toårig ungdomsuddannelse, der primært består af praktik. Hver egu-elev får sin egen personlige uddannelse og bliver fulgt af en egu-vejleder.

Det er vejlederen, der sammen med egu-eleven sørger for, at uddannelsen passer til elevens kompetencer, behov og ønsker.

Egu-elever uddannes typisk til en medhjælperfunktion inden for et brancheområde, for eksempel hos en cykelsmed, hos en anlægsgartner, i en kantine eller i en børnehave.

Fakta om 'Tag handsken op'

Tag handsken op! udgøres af knap 700 pakker, der hver indeholder et sæt arbejdshandsker og et informationsbrev til kommunalpolitikere over hele landet.

Kommunalpolitikerne er alle medlemmer af det udvalg, som arbejder med den lokale tilrettelæggelse af egu, og de deler tilsammen ansvaret for prioriteringen af egu i landets kommuner.

Kampagnen er en del af projektet ”Sæt skub i egu! 2.0”, der finansieres af midler afsat på finansloven for 2010 og gennemføres i et samarbejde mellem Ministeriet for Børn og Undervisning og KL.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes