Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

02.10.12 10:24

Annullering af udbud kritiseres

Annullering af udbud kritiseres

Foto: Colourbox.com

SKI har annulleret et udbud af it-løsninger. SKI gør virksomhederne til grin, lyder en del af kritikken.

500 danske virksomheder, som var interesserede i stat og kommuner som kunder, må erkende, at de har spildt tid og penge på en prækvalificering til et it-udbud. Det skriver Børsen.

Se også

Statens og Kommunernes Indkøbs Service (SKI) har nemlig valgt at annullere denne prækvalificering, da der har været kritik af, at ansøgerfeltet gradvist indsnævres til mellem fem og 11 virksomheder. Virksomhederne skal nu ud i en ny runde.

”Jeg skal være den første til at beklage forløbet, men jeg håber, at branchen som helhed vil tage godt imod beslutningen,” siger Signe Lynggaard Madsen, administrerende direktør i SKI, til Børsen.

Branchen er ikke begejstret
DI Itek, som repræsenterer de store it-virksomheder, mener, at SKI gør virksomhederne til grin, når de vil have lave en ny prækvalifikation.

IT-Branchen, som også repræsenterer branchen, kan dog finde en smule positivt i annulleringen.

”Det er altid brandærgerligt, når en afsluttet runde skal gå om. Især for de af vores leverandører, der er blevet prækvalificerede, mens andre naturligvis vil være glade for en ny og justeret proces,” siger IT-Branchens direktør, Mette Lundborg til Børsen.

Millionunderskud som følge af opsagte aftaler
SKI venter i år et underskud på 11 millioner kroner som følge af blandt andet opsagte og forsinkede aftaler.

SKI oplever ifølge Signe Lynggaard Madsen fejl eller forsinkelser i mellem 20 og 25 procent af deres udbud og prækvalifikationer. Hun er ikke stolt af tallet, men fortæller, at man ikke har noget mål for hvor mange fejl eller forsinkelser, der må være.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes