Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

27.08.12 10:35

Anlægsloft går ud over effektiviseringer

Anlægsloft går ud over effektiviseringer
Kommuner risikerer højere driftsudgifter, fordi de til næste år ikke kan investere i nye bygninger. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Næste års loft over de kommunale anlægsudgifter på 15,5 mia. kr. går ud over kommunernes mulighed for at effektivisere deres drift. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner i denne uge på baggrund af en rundspørge til alle borgmestre.

Blandt de tiltag, der må opgives eller udskydes, er skolesammenlægninger, moderniseringer af plejehjem og effektiviseringer på driften af børnehaver.

KL bekræfter
Flere borgmestre frygter ligefrem, at deres kommuner i de kommende år påføres højere serviceudgifter end forventet.

”Det rammer igangværende og påtænkte udbygninger på plejehjem og skoler, der er nødvendige som led i en stram økonomisk planlægning”, siger borgmester Allan Holst (S) fra Dragør til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Se også

I KL bekræfter kontorchef i Økonomisk Sekretariat Morten Mandøe, at anlægsloftet risikerer at bremse kommunernes effektiviseringsønsker.

”En hel del kommuner har lagt store investeringsplaner for at effektivisere driften. Og det er klart, at der er en vis risiko for, at nogle af de investeringer, der kaster effektiviseringer i driften af sig, ikke kan gennemføres, når der er et anlægsloft, siger Morten Mandøe.

Finansminister afviser
Men hos finansminister Bjarne Corydon (S) møder de kommunale synspunkter ikke forståelse.

Se også

”Niveauet for kommunernes anlægsinvesteringer har de seneste år været ekstraordinært højt. Det har givet kommunerne mulighed for at fremrykke en række investeringer, hvilket har medvirket til en kickstart af økonomien”.

”I 2013 skal Danmark efterleve en EU-henstilling om en strukturel forbedring af de offentlige finanser. Det er helt afgørende, at EU-henstillingen overholdes. Anlægsinvesteringerne skal derfor bringes tilbage på et normalt niveau,” siger finansministeren til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

På torsdag mødes alle landets borgmestre for at drøfte budgetsituationen.

Se også

Læs hele artiklen i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, der udkommer i denne uge.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes