Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

31.07.12 09:33

Ældre hjælper ældre med IT

Ældre hjælper ældre med IT
I Fredericia Kommune hjælper ældre frivillige ældre med computerbesvær med at blive trygge i den digitale verden.

Mus og tastatur skal ikke skræmme de ældre i Fredericia Kommune. Derfor har kommunens Borgerservice indgået et samarbejde med byens Ældresagsforening, hvor frivillige ældre kommer ned på kommunen for at hjælpe de ældre, der computerbesvær. Det skriver P4 Trekanten.

Se også

Samarbejdet er opstået, fordi det i 2015 som udgangspunkt skal være obligatorisk for alle borgere at bruge digitale selvbetjeningsløsninger i kommunikationen med det offentlige. Det har fået flere til at frygte, at IT-svage ældre kan komme i klemme i systemet.

”At det er ældre frivillige, der hjælper ældre, gør, at det sker i øjenhøjde, og at man kan identificere sig bedre med problemerne. Og det håber vi også gør, at flere ældre melder sig og gerne vil lære det i det tempo, der passer dem,” siger Jane Andersen, kontorchef i Fredericias borgerservice, til P4 Trekanten.

Formålet med samarbejdet er, at ingen ældre bliver tabt på gulvet:

Se også

”For os er det jo helt klart en fordel, for i vores arbejde med digitaliseringen giver det os en vished om, at hvor vores ressourcer sætter grænsen, er der andre, der tager over, så vi ikke taber nogen på gulvet,” siger hun.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes