Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

29.08.12 16:01

Akutteam skal skabe større patientsikkerhed

Akutteam skal skabe større patientsikkerhed
Sønderborg Kommune er klar med et nyt akutteam, som skal forebygge indlæggelser og skabe tryghed for borgerne i eget hjem og på plejecentre.

Med en særlig indsats kan man forebygge indlæggelser i forhold til udvalgte diagnoser og lidelser.

Den konklusion har de taget til sig i Sønderborg Kommune, hvor to sygeplejersker fra mandag den 3. september døgnet rundt vil være på vagt og klar til at rykke ud til borgere med akut plejebehov.

Målet med kommunens nye akutteam er at sikre, at borgerne får en bedre oplevelse før og efter en indlæggelse på sygehuset.

”Vores hensigt med det nye team er at skabe større sikkerhed og tryghed for borgere i eget hjem og på plejecentre. Det mener vi, vi gør ved at samle de akutte opgaver før og efter indlæggelse hos et færre antal sygeplejersker. Sygeplejerskerne i akutteamet har ikke andre sygeplejeopgaver og kan derfor koncentrere sig om at blive længere i hjemmet og tilse borgere oftere i den akutte fase,” siger socialudvalgsformand i Sønderborg, Jørgen Jørgensen.

Se også

Skal spotte udfordringer
Teamets opgave er at spotte og afklare de udfordringer, der måtte være i overgangen mellem læger, sygehuse og kommune i forbindelse med indlæggelser og udskrivelser. Samtidig får sygeplejerskerne på plejecentre og i hjemmesygeplejen mere tid til at løse de planlagte og forebyggende opgaver, når de ikke i samme grad bliver kaldt til akutte opgaver i løbet af vagten.

Indsatsen er en del af Sundhedsaftalen 2011-2014 mellem Region Syddanmark og Sønderborg Kommune.

”Teamet vil også have fokus på at forebygge uhensigtsmæssige indlæggelser og genindlæggelser for borgere med kroniske og terminale sygdomme,” siger distriktsleder i sundheds- og hjemmesygeplejen i Sønderborg Kommune, Susanne Sejr Christensen.

Se også

Vigtigt med nære tilbud
Hos KL vækker det nye akutteam glæde. Økonomiaftalen for 2013 giver kommunerne et gennembrud på sundhedsområdet med et varigt løft på 300 millioner kroner, som bl.a. kan bruges til specialiseret sygeplejeydelser i kommunerne, så som midlertidige sengepladser med døgnbemanding eller akutteams.

”Flere kommuner har allerede gode erfaringer med akutteams i forhold til at minimere antallet af uhensigtsmæssige indlæggelser. Når flere borgere udskrives hurtigt fra sygehusene og afstanden til sygehusene øges, er det nødvendigt med nære sundhedstilbud, som kan tage sig af de akutte problemer, der ikke nødvendigvis kræver en læge eller en indlæggelse,” siger Christian Harsløf, kontorchef i KL.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes