Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

10.09.12 14:02

Akutpakke får positiv modtagelse hos jobcentrene

Akutpakke får positiv modtagelse hos jobcentrene
Næsten halvdelen af kommunerne svarer i en ny undersøgelse, at akutpakken vil kunne hjælpe folk i job.

Den nye akutpakke for ledige, som står til at falde ud af dagpengesystemet, får en positiv modtagelse hos jobcentercheferne. Det skriver Nyhedsmagasinet Danske Kommuner, som har lavet en rundspørge om akutpakken, hvor 31 kommuner medvirker.

Se også

Her svarer tre ud af fire jobcenterchefer, at pakken giver mening, og der er ingen, der mener, at pakken vil have en negativ effekt. En fjerdeldel mener dog, at pakken ikke gør den store forskel.

48 procent af jobcentercheferne mener, at den håndholdte indsats i akutpakken vil føre til at flere ledige kommer i job, mens 39 procent svarer måske til spørgsmålet.

Skepsis omkring a-kasse og jobberedskab
Der er dog også tidsler i buketten, og således mener seks ud af ti jobcenterchefer, at det vil give kommunerne problemer, at der skal oprettes et jobberedskab til den håndholdte indsats .

Se også

”Det kræver mere mandskab at lave denne særlige indsats, da der samtidig er kommet en ændring af mulighederne for at tilbyde jobsøgningsforløb. Det betyder, at der skal afsættes ekstra konsulenter til opgaven – konsulenter vi ikke har,” siger afdelingsleder i Aabenraa Kommune, Nikolaj Stage Jensen, til Nyhedsmagasinet Danske Kommuner.

Ligesom de andre jobcenterchefer er han også skeptisk omkrign det målrettede samarbejde med a-kasserne.

”Vi er noget bekymrede over, at a-kassen har mulighed for at visitere den ledige til jobcenteret, hvis man vurderer, at der skal en mere intensiv indsats til. Der er en risiko for, at a-kasserne vil blive fristet til at vurdere, at der skal en særlig indsats til alle,” siger Nikolaj Stage Jensen.

Se også

Læs mere i Nyhedsmagasinet Danske Kommuner

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes