Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

19.10.12 07:46

Akutpakke får ikke ledige op af stolen

Akutpakke får ikke ledige op af stolen
Lysten til at gøre brug af akutpakkens tilbud om hjælp kan ligge på et lille sted blandt de langtidsledige i Allerød og Hillerød.

I Allerød og Hillerød kommuner har kun 43 ud af 298 langtidsledige, der står til at miste deres dagpenge fra nytår, sagt ja til en ekstra hånd med at finde job. Det svarer til 15 procent.

Se også

Dagpengemodtagerne har ellers fået et brev eller er blevet kontaktet personligt af jobcentret for at gøre opmærksom på den såkaldte akutpakkes nye tilbud.

Jobbene er der ikke
Janne Gottlieb, der er chef for Allerød Kommunes Jobcenter, havde ventet, at flere ville have reageret på tilbuddet om den ekstra hjælp.

”Jeg tror, at de få tilbagemeldinger skyldes, at de tilbud, som ligger i akutpakken, er det samme, som borgerne har fået tilbudt gennem hele deres forløb. Det har de fået i overflod af os og A-kassen”, siger hun til Frederiksborg Amts Avis.

Se også

Hun tilføjer, at en årsag til de langtidslediges tilbageholdenhed kan være, at de ikke synes, at det nytter noget, fordi de ved, at der ikke er et job liggende til dem.

Regeringens akutpakke på 332 millioner kroner fokuserer blandt andet på at få de ledige i praktik eller i løntilskud i virksomheder via mere intensiv vejledning og kontakt til mulige arbejdsgivere.

Yderligere materiale

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes