Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.10.12 17:35

Fælles aftale løser akut problem

Fælles aftale løser akut problem
KL, Danske Regioner, DA og regeringen har indgået en aftale om akutjob. Parterne er glade for aftalen, og regeringen mener, at dagpengeproblemet er løst.

Regeringen præsenterede her til eftermiddag sine planer om akutjob til de ledige, som står til at falde ud af dagpengesystemet i 2013. Der var en udbredt tilfredshed med aftalen blandt de involverede parter, der mente, at der nu var fundet en løsning på dagpengeproblemet:

”Der er en ekstraordinær indsats, som viser engagement fra både offentlige og private arbejdsgivere. Der er virkelig belæg for at kvittere for det her, og det er noget, man ikke har set i mange år. Der er virkelig grund til at bakke op omkring det, så det kan fungere,” sagde han. 

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), hvis partifælle og ministerkollega Martin Lidegaard ellers tidligere har afvist at favorisere de truede dagpengemodtagere, anerkender nødvendigheden af aftalen:

”Det er en ekstraordinær situation, hvilket også er grunden til, at akutjobbene er midlertidige. Det her laver vi, fordi der er mange mennesker, som har brug for et job i 2013, og som fx mangler lidt for at være spot on i forhold til dem, som ikke har været ledige særligt længe eller dem, som har et arbejde," sagde hun.

Se også

KL: Nu er der fokus på job
Kommunerne har med aftalen forpligtet sig til at levere 3000 jobåbninger, og KL’s formand håber og tror på, at mange af de kommunale ledere kan se potentialet i de ledige, som er i risikogruppen:  

”Vi har haft fokus på de ledige med akutpakken, og nu kommer der fokus på job. Samtidigt med at vi gør noget for de ledige med mentorordninger og samtaler, så kommer der med den her aftale fokus på job. Der er jobåbninger hele tiden på arbejdsmarkedet, og det er der også i kommunerne,” siger formanden for KL, Erik Nielsen (S). 

Hos de private arbejdsgivere var der også tilfredshed med aftalen. Alene Dansk Arbejdsgiverforening har på vegne af sine medlemmer forpligtet sig til at levere 40 procent af de 12.500 akutjob:

Se også

”Vi har med aftalen gerne ville give vores bidrag til, at den private sektor kan gøre, hvad der end kan gøres, for at alle de job, der måtte blive ledige de næste par måneder bliver synliggjort i forhold til de ledige i risikogruppen,” siger direktøren i Dansk Arbejdsgiverforening, Jørgen Neergaard Larsen.

Annonce

Annonce

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes