Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

02.10.12 15:18

Åbningstale: Hvor var dagpengemodtagerne?

Åbningstale: Hvor var dagpengemodtagerne?
Både faglige organisationer og regeringens støtteparti er utilfredse med, at statsministerens åbningstale manglede konkrete bud på hjælp til de dagpengemodtagere, der står til at falde ud af systemet

Både FOA og FTF kritiserer statsminister Helle Thorning-Schmidt for ikke i sin åbningstale at adressere de mange dagpengemodtagere, som står til at falde ud af systemet til nytår.

”Jeg er skuffet over, at vi går ind i et nyt regeringsår uden, at statsministeren adresserer det grundlæggende problem, som ledige står over for. Nemlig at der ikke er arbejde nok til alle,” siger FOA’s formand Dennis Kristensen i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Statsministeren siger, at vi skal hjælpe dem, som står uden arbejde. Men gode hensigter og en akutpakke med mere af det, man gør i forvejen, er ikke nok. Jeg synes, at det er højest besynderligt, at regeringen vælger at forkorte dagpengeperioden i en krisetid, hvor ledigheden stiger. At regeringen lader folk stå uden forsørgelsesgrundlag – det er da at være utro mod sine egne sociale grundholdninger.”

Brug for mere end en akutpakke
FTF’s formand Bente Sorgenfrey mener, at statsministeren har god grund til at prale af akutpakken i sin åbningstale, men der skal mere til.

Se også

”Akutpakken kan klart være med til at mindske ledigheden, men alt tyder på, at den ikke kan løse hele problemet. Regeringen er nødt til også at lempe dagpengereglerne og se på lavere genoptjeningskrav. I dag er det meget svært for en ledig at skaffe sig timer nok til de 52 uger gennem løse vikarjob og andre former for løse timer,” siger hun.

Burde være en bunden opgave
Også hos regeringens støtteparti, Enhedslisten, er der utilfredshed med åbningstalens manglende konkrete bud på løsninger på dagpengeproblematikken.

”Mange har ondt i maven, fordi de er bange for at falde ud af dagpengesystemet. Det fyldte ikke meget i talen. Men det problem skal løses, og det bør være en bunden opgave for enhver regering,” siger Johanne Schmidt-Nielsen til Ritzau.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes