Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

24.08.12 17:31

Aarhus bliver Kulturhovedstad i 2017

Aarhus bliver Kulturhovedstad i 2017
Det blev Aarhus, der løb af med sejren om at blive Europæiske Kulturhovedstad i Danmark i 2017. Det har juryen for Kulturhovedstad 2017 i dag besluttet. Den anden kandidat var Sønderborg.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard jubler over valget:

Se også

”Det er en lykkelig og perspektivrig dag for Aarhus. Med titlen som Europæisk Kulturhovedstad har vi taget et afgørende skridt i byens udvikling og afsat tydelige spor for fremtiden. I 2017 vil byen folde hele sit store potentiale ud og vise nye løsninger på fremtidens udfordringer”.

”Det her er en investering, som skal sikre, at Aarhus fortsat er en attraktiv by at bo, arbejde og drive virksomhed i”, siger Jacob Bundsgaard.

Glæde også i regionen
Det er Aarhus Kommune, der sammen med Region Midtjylland og de øvrige 18 kommuner i regionen stod bag ansøgningen om at blive Europæisk Kulturhovedstad.

”Det er fantastisk at opleve, hvordan 19 kommuner er gået sammen om denne proces, og at se, hvor meget vi har at bygge på i denne region. Jeg ønsker Aarhus og hele regionen et stort tillykke med sejren og glæder mig til at se projektet folde sig ud – i regionen, i Danmark og i Europa”, siger regionsformand Bent Hansen, Region Midtjylland.

Ros til Sønderborg
Kulturminister Uffe Elbæk siger i en kommentar, at han håber, at Sønderborg vil gå videre med det arbejde, de har lavet som led i at blive EU Kulturhovedstad.

”Både deres måde at organisere sig på og de nye arbejdsmetoder, de har udviklet, har været til stor inspiration for mig og vil forhåbentlig inspirere på lokalt og nationalt niveau. Så jeg vil også fremadrettet følge deres arbejde,” siger kulturminister Uffe Elbæk.

Se også

Og satsningen på at blive Europæisk Kulturby har ikke været forgæves, understreger Sønderborgs borgmester:

”2017-satsningen er en udviklings- og vækststrategi for hele Syddanmark og grænselandet, og den satsning holder Sønderborg fast i. Sønderborg SKAL lykkes med ikke mindst at få flere unge til at vælge denne region som stedet, hvor de vil bo og arbejde” fastslår Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard.

Arbejdet vil fortsætte
Lignende toner lyder fra regionsformand Carl Holst, Region Syddanmark:

”Hele forarbejdet med at gøre Sønderborg til kulturhovedstad viser, at der er et kæmpe potentiale i en forene kræfterne i grænselandet, og det arbejde, der er sat i gang, vil fortsætte – bare i en anden form”, siger Carl Holst.

Regionsformanden bakkes op af sin kollega syd for grænsen, hvor man havde støttet Sønderborgs kandidatur, blandt andet økonomisk:

”Tak til Sønderborg og alle medkæmpere for en fænomenal kamp. Selv om det ikke blev til førstepladsen, har Sønderborg2017 katapulteret vores fælles region et kæmpe stykke fremad. Der er åbnet for helt nye chancer, som vi nu må gribe i fællesskab,” siger ministerpræsident Torsten Albig, Slesvig-Holsten.

FAKTA

  • Danmark har i 2017 værtskabet for projektet Den Europæiske Kulturhovedstad.
  • Der er nedsat en uafhængig jury til at vurdere, hvilken dansk by der skal være Kulturhovedstad.
  • Juryen består af i alt 13 medlemmer. De syv medlemmer er udvalgt af EU’s institutioner. De seks medlemmer er udvalgt af kulturministeren i samråd med EU-Kommissionen.
  • Juryen har i dag offentliggjort, at den anbefaler Aarhus som kulturhovedstad i 2017. EU’s Ministerråd udpeger officielt den danske kulturhovedstad i foråret 2013.

 

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes