Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

13.08.12 08:44

Aarhus Kommune bliver røgfri

Aarhus Kommune bliver røgfri
Det er efter alt at dømme slut med rygning i arbejdstiden, hvis man er ansat i Aarhus Kommune. Medarbejderne er utilfredse med fremgangsmåden, men den kommende rådmand står fast.

Hvis man er ryger og arbejder i Aarhus Kommune kan man godt begynde at finde nikotinplasteret frem.

Kommunen vedtager efter alt at dømme en ny sundhedspolitik på onsdag, hvor et af elementerne er nul røg på kommunens institutioner, bygninger og matrikler. Ansatte må hverken ryge eller udsættes for passiv rygning i arbejdstiden. Sundhedspolitikken har inden mødet flertal i byrådet. 

Trine Quist, som er næstformand for medarbejderudvalget, mener rygeforbudet er blevet listet ind ad bagdøren, som en parentes i sundhedspolitikken. 

”Hvis kommunen ønsker et rygeforbud, må det tages op særskilt. Hidtil har vi haft en anden rygepolitik, og der er mange ting forbundet med at indføre et forbud. Hvad skal man fx gøre som medarbejder – kan man ikke være ansat i Aarhus Kommune, hvis man er ryger?”, spørger Trine Quist ifølge JP Aarhus.

Sikker i sin sag
Den kommende sundheds og omsorgsrådmand er dog sikker i sin sag.

”Jeg synes ikke man skal sætte skel op, når man diskuterer sundhed. Der er en sammenhæng mellem, hvordan kommunens medarbejdere agerer, og hvordan man indretter sig som kommune,” siger Thomas Medom (SF) til avisen. 

Han håber, at rygeforbudet kan træde i kraft senere i år. Kommunen vil give medarbejdere, som ryger muligheden for gratis at deltage i et rygestop kursus.   

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes