Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

08.08.12 14:03

Aalborg vil sikre sig yderligere mod vandmasserne

Aalborg vil sikre sig yderligere mod vandmasserne
Rådmænd er enige om at hæve vandledningsafgiften for at bruge pengene på at sikre byen mod oversvømmelser.

Mandag oplevede Aalborg et skybrud, der gennemblødte byen, men i fremtiden vil byen formentlig være bedre sikret mod vejrets luner, skriver Nordjyske Stiftstidende.

”Der er rigtig mange mennesker og firmaer, der har fået oversvømmet deres kældre, og jeg synes, at vi skal kigge på, at der er kommet nye muligheder i aftalen mellem regeringen og KL,” siger fungerende borgmester - og hidtidige rådmand for sundhed og bæredygtig udvikling - Thomas Kastrup-Larsen (S) til Nordjyske.

Han henviser til, at aftalen gør det muligt at hæve vandafledningsafgiften og bruge pengene på at forebygge mod oversvømmelser gennem natur- og klimatilpasninger.

Intet spildevand i kælderen
Forsyningsrådmand Tommy Eggers (DF) fortæller til Nordjyske, at man allerede er i fuld gang med at løse problemerne i den nye spildevandsplan.

En del af løsningen er separatkloakering, som man allerede har i 62 procent af kommunen. Systemet går ud på, at regnvand og spildevand bliver afledt i hver sin ledning, i modsætning til de fælleskloakerede områder, hvor det hele afledes i samme ledning.

”Der kan jo komme så meget vand, at selv alverdens kloaksystemer ikke kan håndtere det, men med separatkloakering får du i hvert fald ikke spildevand ned i din kælder, men regnvand, og spildevand er jo modsat regnvand sundhedsfarligt,” siger Tommy Eggers.

Anskuelighedsundervisning i mandags
At man er i gang med en spildevandsplan har dog ikke noget at gøre med ugens skybrud, men sker i stedet som en regelmæssig opdatering.

Det er Tommy Eggers forventning, at der vil være opbakning i byrådet til yderligere at sikre byen mod vandmasserne.

”Det håber jeg, og ellers fik de jo anskuelighedsundervisning i mandags,” siger han.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes