Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

22.10.12 14:05

Aalborg kaster sig ind i dagpengekampen

Aalborg kaster sig ind i dagpengekampen
Aalborg Kommunes borgmester og rådmænd har besluttet at sende regeringen en opfordring og fire konkrete forslag vedrørende dagpenge.

En enig magistrat besluttede tidligere i dag at opfordre regeringen til at finde løsninger for de borgere, der bliver ramt af dagpengereformen. Det skriver Nordjyske.dk.

Se også

”De menneskelige og økonomiske konsekvenser, det vil få for dem og deres familie, synes jeg er meget voldsomme. Der bliver tale om ægtefælleforsørgelse og mennesker, der skal realisere deres hus eller andre værdier for at få noget at leve af,” siger fungerende borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), Aalborg Kommune til Nordjyske.dk.

Ifølge borgmesterens forvaltning står 445 personer i Aalborg Kommune til helt at miste forsørgelsen.

26 ugers arbejde skal give ret til dagpenge
Magistratens opfordring er ledsaget af fire konkrete forslag til ændringer af dagpengereformen. Tre af forslagene handler om genoptjening af retten til dagpengene.

I Aalborg mener man, at det for det første kun skal kræve 26 ugers arbejde inden for tre år, før man får ret til dagpenge. For det andet skal vikarer i jobrotation optjene ret til dagpenge. Og for det tredje skal ledige over 30 år, som enten ikke har en kompetencegivende uddannelse, eller som står med forældede kompetencer, have mulighed for at uddanne sig på dagpenge.

Se også

Endelig skal der, i en toårig periode, indtil Danmark er ude af krisen, laves en særordning, så job med løntilskud også indebærer optjening af dagpengeret.

En enig magistrat sender et stærkt signal
Thomas Kastrup Larsen mener, at det sender et stærkt signal, at det er en enig magistrat, der står bag henvendelsen.

”Det handler altså ikke om partipolitik, men om en fælles bekymring for de mennesker, der bliver berørt,” siger Thomas Kastrup-Larsen, som på vegne af magistraten opfordrer landets øvrige store byer til på lignende vis at lægge pres på landspolitikerne.

Se også

Magistratens beslutning skal endeligt bekræftes af byrådet mandag eftermiddag.

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes