Ny bruger?

Sekundær navigation

Indhold

21.09.12 11:02

Aalborg dropper digital afstemning

Aalborg dropper digital afstemning
Kommunen kan ikke få en tilstrækkelig administrativ besparelse ved optælling og opgørelse af valget.

Når de 150.000 stemmeberettigede i Aalborg Kommune til næste år skal stemme ved kommunalvalget, bliver det ikke ved digital stemmeafgivning.

Se også

Borgmesterens forvaltning indstiller nemlig til magistratsmødet på mandag, at kommunen ikke deltager i forsøget med digital afstemning, skriver Nordjyske. 

Vil alligevel ikke lege med
I januar ansøgte Aalborg sammen med 11 andre kommuner ellers Økonomi-  og Indenrigsministeriet om at få lov til at lave de første danske forsøg med bindende digital stemmeafgivning på udvalgte afstemningssteder, og nu har ministeriet bedt om en bindende tilmelding fra kommunerne.

Når Aalborg alligevel ikke vil lege med, så skyldes det, at kommunen ikke kan få en tilstrækkelig administrativ besparelse ved optælling og opgørelse af valget.

Se også

"Dels er det økonomien i forsøgsordningen, hvor man de første gange ikke vil få en besparelse overhovedet. Og i forhold til den teknologiske udvikling, der har været, synes jeg, at det er uambitiøst", siger kontorchef fra Aalborg Kommune Søren Thorst til Nordjyske.

Kræver stor investering
Ifølge avisen vil det  kræve en stor investering på omkring 15 mio. kr., hvis Aalborg Kommune skal sikre, at der kan stemmes digitalt på alle afstemningssteder.

Derudover vil der komme udgifter til etablering af netværk mellem afstemningsstederne, software og licensudgifter. Men kontorchef Søren Thorst understreger, at tallene er behæftet med en del usikkerhed.

Se også

I dag koster et kommunalvalg typisk 3-4 mio. kr. at gennemføre. Man vil kunne spare mandskab ved en elektronisk afstemning, men til gengæld vurderer Søren Thorst også, at man kan forvente, at den digitale udvikling med jævne mellemrum vil kræve nye investeringer.

"Det kan blive et eller andet med, at kommunen hvert fjerde eller femte år skal ud og investere i nyt hardware, sådan er tiderne ikke lige nu i hvert fald," siger Søren Thorst.

Han havde personligt håbet på en digital løsning, hvor man bl. a. kunne stemme hjemmefra fra computeren via NemId samt fra computere på afstemningsstederne. Men sådan en løsning er ikke lanceret fra ministeriets side, skriver Nordjyske.

Se også

Annonce

Luk vindue

Tip en ven

Tip en ven

Felter med (*) skal udfyldes